Såg fel match!

Umeå IK krossade stackars Vittsjö med 6-1. Emmi Alanen gjorde hattrick och kollega Mikael Bergstedt kallade det den roligaste UIK-matchen på år och dar. Nu är UIK med en match mindre spelad tvåa med imponerande 9-1 i målskillnad på fyra matcher. Hur långt kan detta bära?

Jag jobbade dock på UFC i stället och får skriva några rader om denna i stället..

Spelare och coach tyckte att det såg rätt bra ut och var bättre än tidigare i år. Av de matcher jag skådat är jag absolut benägen att hålla med. Lamin Sillah/ Kamara skötte sig efter förutsättningarna bra i mittlåset. De är inte helt trygga i hur de skall agera som kollektiv men gör individuellt rätt stabila insatser. På mitten gav Christensen mittfältet ett djup och en löpvilja som i princip saknats helt utan honom. Med lite flyt kunde han mycket väl ha blivit målskytt både en och två gånger. Jag gillade också den aggressivitet i försvarsspelet som UFC, åtminstone under stora delar av matchen, orkade hålla uppe.

När Christensen sedan inte orkade fylla på lika frekvent, Lidberg försvann ur matchbilden och Wennebro utgick med kramp tynade UFC:s spel bort. De sista chanserna var mer frukten av desperation och långa bollar än något skönspel.

Vad saknas då? Pricken över i så klart. Någon av chanserna ska gå i mål samtidigt som någon av bollarna i straffområdet skall studsa rätt, men det är inte sådana tider just nu.

Saknas gör också kvalitet den sista tredjedelen. Gästernas målvakt måste ha haft kramp i axlarna efter att ha plockat ned ofattbara mängder med för löst slagna inlägg. Hörnor frisparkar och inlägg var under all kritik och Fällman slog på sina fåtalet minuter fler bra (hårda) inlägg än lagkamraterna gjorde på hela matchen.

Självklart undrar man ju också vad en sådan här match slutat med Mårtensson/Lundström i och runt straffområdet…

Nu saknas hur många poäng som helst upp till topplagen och hur otroligt det än låter så känns det i princip som att tåget redan har gått. Tvåan Dalkurd förlorade fem matcher i fjol och spelade lika många oavgjorda. Ettan Sirius var obesegrade. UFC har i år redan fyra förluster och ett kryss.
Större under har inträffat, men det ser riktigt riktigt illa ut just nu. När UFC gick upp 2011 förlorade laget fem matcher och kryssade sex – ja ni fattar.

 

Tänker mig lite spelarkritik på ett tag.

 

3 kommentarer

  1. Ove Persson

    Ja du såg ”fel” match. Jag såg båda matcherna och UIK spelar Umeås bästa fotboll just nu. UIK’s träningsfokus på anfall och sista tredjedelen har verkligen gett omedelbar effekt. UIK gjorde sin anfallsmässigt bästa insats, denna och förra säsongen inräknad. UIK matade på i anfallsvåg efter anfallsvåg. Passningsspelet och många kombinationer fungerade. Och pricken över i:et var Alanens äkta hat trick! Hennes andra mål var en tjusig Zlatan-stänkare upp i nättaket, hur snyggt som helst. Redan när hon kom till UIK ifjol visade hon klass men Jocke Blomqvist spelade henne mest på bänken, helt obegripligt. Nu har nye tränaren givit henne en friare roll som hon sköter med glans och fått henne att blomma ut. Emelie Konradsson och Jenny Hjolman gör mycket bra insatser. UIK nr2 spelade strålande. Hon ersatte Hanna Folkesson som hade ont i låret. Mot toppmotstånd skulle jag välja Hanna F som en defensiv säkring men UIK nr.2 väljer jag så snart offensiven ska prioriteras. Och Hanna Glas hoppar in och gör en bra insats när Rita kliver av.
    UIK gör en toppmatch helt enkelt! Och dessutom är jag helt säker att det finns mer att ge!
    Och så till UFC. Trots förlusten var matchen ett STORT fall framåt, faktiskt. Även om matchreferenten på UFC’s hemsida undrar om UFC klarar sig kvar så tvivlar jag inte det minsta. Backlinjen håller måttet, de spelade bra. Mittfältet också helt okey. Däremot finns det mycket kvar att göra sista tredjedelen. Om UFC skulle göra som UIK och fokusera träningen på offensivt spel och målskytte så kanske målproduktionen kan komma igång!? Ett insläppt mål igår är inget att orda om, däremot fanns ett flertal bra chanser igår som inte ens prövade AFC-målvakten, samma brist som tidigare matcher. Annars är UFC på gång, helt klart. Första 3-poängaren närmar sig. Faktiskt har ju UFC hittills mött topplagen plus Valsta och Skellefteå.
    Summa summarum: UIK spelar nu den roligaste fotbollen. Gå och se en av Sveriges bästa damlag! UIK har också bra publiksiffror!

    • Markus Isacson (inläggsförfattare)

      Tack för ett bra inlägg.
      Nummer två är den egna produkten Johanna Nyman som också jag tycker har visat fina intentioner de få gånger jag sett henne. Lite lätt i kroppen, men hon har väldigt mycket boll i sig. Skönt också att ha ett lite offensivare alternativ centralt i banan!

  2. Ove Persson

    Ja du såg ”fel” match. Jag såg båda matcherna och UIK spelar Umeås bästa fotboll just nu. UIK’s träningsfokus på anfall och sista tredjedelen har verkligen gett omedelbar effekt!
    UIK gjorde sin anfallsmässigt bästa insats, denna och förra säsongen inräknad. UIK matade på i anfallsvåg efter anfallsvåg. Passningsspelet och många kombinationer fungerade. Och pricken över i:et var Alanens äkta hat trick! Hennes andra mål var en tjusig Zlatan-stänkare upp i nättaket, hur snyggt som helst. Redan när hon kom till UIK ifjol visade hon klass men Jocke Blomqvist spelade henne mest på bänken, helt obegripligt. Nu har nye tränaren givit henne en friare roll som hon sköter med glans och fått henne att blomma ut. Emelie Konradsson och Jenny Hjolman gör mycket bra insatser. UIK nr2 spelade strålande. Hon ersatte Hanna Folkesson som hade ont i låret. Mot toppmotstånd skulle jag välja Hanna F som en defensiv säkring men UIK nr.2 väljer jag så snart offensiven ska prioriteras. Och Hanna Glas hoppar in och gör en bra insats när Rita kliver av.
    UIK gör en toppmatch helt enkelt! Och dessutom är jag helt säker att det finns mer att ge!
    Och så till UFC. Trots förlusten var matchen ett STORT fall framåt, faktiskt. Även om matchreferenten på UFC’s hemsida undrar om UFC klarar sig kvar så tvivlar jag inte det minsta. Backlinjen håller måttet, de spelade bra. Mittfältet också helt okey. Däremot finns det mycket kvar att göra sista tredjedelen. Om UFC skulle göra som UIK och fokusera träningen på offensivt spel, sista tredjedelen och målskytte så kanske målproduktionen kan komma igång!? Ett insläppt mål igår är inget att orda om, däremot fanns ett flertal bra chanser igår som inte ens prövade AFC-målvakten, samma brist som tidigare matcher. Annars är UFC på gång, helt klart. Första 3-poängaren närmar sig. Faktiskt har ju UFC hittills mött topplagen plus Valsta och Skellefteå.
    Summa summarum: UIK spelar nu den roligaste fotbollen. Gå och se en av Sveriges bästa damlag! UIK har också bra publiksiffror!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.