”Dödens” blev dödligare

Grupp D med Costa Rica, England, Uruguay och Italien blev knappast mindre tuff efter att Costa Rica stulit alla tre poäng av Uruguay – ett Uruguay som gjorde ett allt annat än imponerande intryck. Visserligen saknades Suarez, men det är uppenbart att varken backlinjen eller mittfältet håller en riktigt lika hög klass som hos de stora favoriterna.

Djungeldramat mellan England och Italien blev som väntat en ganska tempofattig historia mellan de två straffområdena, och att Fifa inte kör en extra vattenpaus i varje halvlek frångår mitt förstånd. Frånsett detta kunde ett kompakt Italienskt mittfält ägde det mesta av bollinnehavet samtidigt som Sterling skapade oro främst på Italiens vänsterkant. Att ett rutinerat Italien avgick med segern kom inte som någon större överraskning för mig. Candrevas inlägg var mästerligt samtidigt som Cahill inte alls hade koll på en för dagen ovanligt rörliga och fokuserade Balotelli. England har en väldigt spännande generation på gång, men det känns inte riktigt som att det kommer att räcka till i år heller. Framförallt backlinjen känns två nivåer för dålig för det.

Italien då? Pirlo styrde och ställde (för vilket mästerskap i ordningen?) sin vana trogen italienarna till en oerhört viktig seger utan att laget ”tokimponerade”. Främst backlinjen med Argentinaren Paletta kändes som ett orosmoment, men så lär det inte förbli hela turneringen. De Sciglio lär kliva in till vänster när han är skadefri samtidigt som Chiellini då får återvända centralt där han är minst två nivåer bättre. Buffon sägs också återvända till nästa match vilket naturligtvis innebär en del trygghet.

Hur som haver blev gruppen oerhört mycket mer tillspetsad nu, och jag skulle inte bli förvånad om Italienarna kryssar i sina två återstående matcher.

Avslutningsvis: Pirlos frispark, kan någon rädda en sådan om den går på mål?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.