Vad är han bra på egentligen?

Tyskland visade hur bra de är och samtidigt vilka begränsningar som finns i Portugals trupp. Snackisen efter är naturligtvis Müller som mycket väl kan komma att vinna skytteliga även i år.

Frågan jag ställer mig: Vad är han egentligen bra på? Inte är han någon fenomenal tekniker eller supersnabb samtidigt som låren knappast ser ut att kunna förflytta berg. Wikipedia menar att han har bra ” speluppfattning, avslut i pressade situationer, lagarbete och vilja.”, men också att han ”är en otypisk ytter i och med att han varken är särskilt bra på att dribbla eller slå kreativa passningar”.

Jag vill påstå är att han på något vis känns som en uppdaterad Pippo Inzaghi. Han är bättre än Pippo på det mesta, men är precis  lika bra som honom på att plötsligt bara dyka upp på rätt plats – utan markering. En förmåga som tenderar att innebära en plats i målprotokollet.

Snart kliver Belgien in i VM. Jag håller dem riktigt högt, och mot Algeriet borde segermarginalen kunna bli väl tilltagen. Brasilien – Mexiko 21.00 känns som något med potentiellt högt underhållningsvärde det med..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.