De små levererar verkligen

Det här är verkligen inte de stora fotbollsnationernas VM såhär långt. Spanien, Italien, Portugal, England, Brasilien, Argentina osv. Listan kan göras lång på stora fotbollsnationer som inte alls kommit upp i en för dem normal nivå över de två inledande matcherna. De små fotbollsnationerna däremot med lag som Chile, Ghana, Costa Rica och USA imponerar en efter en och utsätter de stora nationerna på prövningar som de i många fall inte klarar av att stå emot. Delvis beror detta säkerligen på att spelare som Ronaldo, Casillas och Rooney är trötta både fysiskt och mentalt efter långa säsonger, men lika mycket verkar det också handla om respekten för sin flagga och sin nation. För vissa är verkligen att representera sitt land det största medan andra ser ut att ta VM-gruppspelet med en klackspark.

Från och med nu gäller dock vinna eller försvinna för i princip samtliga lag då gruppspelet skall till att avgöras. Upp till bevis således.

Noteras kan också att matchstart nu blir 18.00 samt 22.00 – perfekt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.