Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med Europa? Inte levererar vi då under fotbolls-VM i varje fall. Redan nu står det klart att Spanien, Kroatien, England, Bosnien är utslaget medan Portugal, Grekland och Ryssland ligger riktigt risigt till.

Bättre utdelning för de central- och sydamerikanska länderna däremot. Brasilien, Mexiko, Costa Rica, Chile, Colombia och Argentina är alla redan klara. Utöver detta har Uruguay och Ecuador bra chanser att ta sig vidare. Egentligen är det bara Honduras som ligger riktigt risigt till.

Vad beror då detta på? Nära till hands ligger såklart klimat-förklaringen. De borde tycka bättre om luftfuktigheten än exempelvis engelsmännen gör, samtidigt som de haft riktigt bra stöd från läktarhåll. Utöver detta kan vi nog också konstatera att detta är fotbollsnationer som tagit ett steg i utvecklingen samtidigt som många Europeiska länder stått och stampat.

Ikväll väntar ännu en drabbning mellan Europa-Sydamerika – läge för Italien att snygga till siffrorna, eller är Suarez för bra?

 

Några ord om den lokala fotbollen kan också vara på sin plats. Jag befann mig själ på  Röbäcks IP igår där just Röbäck tog en oerhört viktig seger mot Umedalen, och därmed skaffade sig en lite lucka ned till lokalkonkurrenten under sträcket.

Från T3 rapporteras om ett (hur oförklarligt det än låter) riktigt lojt Umeå IK som inte alls bjöd upp till dans.

 

2 kommentarer

  1. Rickard Sandström

    Kollar man statistiskt och historisk så har bara ett Europeisk land vunnit VM utanför Europa en gång tidigare, det var Spanien i Sydafrika. När det gått i Syd/Nordamerika tidigare är det alltid lag från Sydamerika som vunnit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.