IFK Umeå viker ned sig?

Att IFK Umeå talar om att ta klivet upp i tvåan är väl knappast någon hemlighet, men det börjar se lite väl svajigt ut nu och efter matchen mot Robban ser jag ingen anledning att ändra den uppfattningen.

Tre raka förluster i norra trean följdes på onsdagen upp av 1-1 mot ett Robertsfors med en man mindre i drygt en halvlek. Visst kunde de mycket väl ha gått vinnande ur tillställningen, men det var inte många (om ens någon) som imponerade. På förhand vet vi att det är ett väldigt stort steg att ta från trean till tvåan (speciellt den norra trean) och i dagsläget är frågan om IFK är redo. Med en match mer spelad går laget på sommarvila med fyra poäng mindre och en match mer spelad än Bergnäset i serieledning.

Anrika Robban parkerar samtidigt på nedflyttningsplats. Två pinnar från kvalplats och fyra från fast mark – med en match mer spelad. Mörk fotbollssommar som sagt..

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.