Tuffaste straffläggningen någonsin?

En kväll som denna är det tur att det inte bara finns en straffsyndare. Jag led med båda lagen inför straffläggningen och aldrig kan väl pressen ha varit så tuff inför en straffläggning som den var på brassarna ikväll (fråga Willian..). Båda lagen är för bra för att åka ut redan nu, men idrotten är som bekant inte alltid rättvis. Nån centimeter vid ett mäktigt ribbskott stoppade Chile från total glädje-eufori redan under förlängningen – och vida Jaras avgörande straff var marginalerna nere på max en millimeter. Precis så lite skiljde lagen åt i den inledande kvartsfinalen, och det känns knappt som att jag har andats på en halvtimme.

Att inte få se Chile spela mer i denna turnering känns trist, men för hela turneringens bästa tror jag att det här resultatet var det bästa. Jag förstod inte ett ord av vad Julios Cesar (Brasiliens målvakt) sa i intervju direkt efter matchen – men kroppsspråket sa ungefär lika mycket som alla andra intervjuer tillsammans den här turnering.

Fortsättning följer.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.