Motivation slår klass?

VM-bronset 1994 betyder fortfarande oerhört mycket för oss svenskar. Idag står en sådant på spel, och sett till semifinalerna borde Holland vara skyhöga favoriter. Men jag undrar jag…

Hollands förbundskapten van Gaal efter semiförlusten:

– Jag tycker att den här matchen aldrig borde spelas. Det har jag sagt i tio år. Men vi får ta och spela matchen. Det är orättvist, för vi har en dag mindre för att återhämta oss än vår motståndare. Det är inte ”fair play”…. Det värsta tycker jag är risken att man förlorar två gånger i rad. I en turnering där man har spelat så fantastiskt bra så skulle man åka hem som en förlorare bara för att man eventuellt förlorat de sista två matcherna. Det har inget med sport att göra, inte i mina ögon.

Brasilien lär ju vara betydligt mycket mer peppade än så. Med Silva åter skulle jag nog placera en peng på dem i dagens match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.