Snack med Sillah

Kollega Gustav Pettersson intervjuade Lamin Sillah till dagens tidning, och här kommer en lite längre version av detta:

Du har skrivit på 2,5 års kontrakt till 2016 ut med UFC. Varför har du gjort det?
– Jag trivs bra i klubben. Dom har behandlat mig väl och trivs bra både fotbollsmässigt och i laget. Sen fick jag en klausul för att gå till en klubb utomlands eller i en högre serie och då kändes det väldigt bra.
Vad innebär klausulen?
– Att UFC inte kan stoppa mig om jag vill gå vidare till en större klubb.
Du kom som anfallare till UFC, men spela mittback nu. Hur ser du på det?
– Jag är egentligen mittfältare. Det har jag spelat hela livet, men i UFC i fjol fick jag spela i lite anfallare. Jag tycker inte att det varit så svårt att ställa om till försvarare Det är lite samma tänk som innermittfältare.
Hur trivs du som mittback nu. Vill du vara kvar där eller vill du tillbaka till mittfältet?
– Jag trivs bra som mittback. Det har gått bra i år, men jag spelar där laget vill ha mig. Det viktiga för mig är att jag få spela.

Ni har haft en ganska dålig säsong. Ändå väljer du att förlänga kontraktet nu. Hur kommer det sig?
– Visst det har inte gått som vi tänkt. Vi hade siktet inställt på att ligga i toppen, men jag tror på föreningen, jag tror på Johan (Sandahl) och om vi inte kommer i toppen i år och slås om en plats i Superettan gör vi det nästa år.
Vad säger du om matchen i går?
– Vi gjorde en helt okej match. 4-0 blev det när dom fick en utvisning, men det känns som att vi hade vunnit utan den. Vi hade bra kontroll på dom tycker jag.
Vad väntar nu under uppehållet för dig?
– Jag ska resa hem på lite semester. Det ska bli skönt.
Nu när det är så bra väder här?
– Ja, det är otroligt att det har blivit varmt här helt plötsligt. Det var nog jobbigt för många i laget att spela i går när det var varmt. Jag gillar det, men många tycker att det är för varmt, men du det är nog varmt hemma (Gambia) också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.