Tufft – men en given favorit

Känns lite fegt att peka ut Tyskland som favorit efter semifinalerna, men jag får väl försöka mig på en motivering i stället:

Argentina har i mina ögon det bästa försvarsspelet i turneringen trots att laget sett till namn egentligen är ganska framtungt. Inte ett insläppt mål i slutspelet betyder att det blir betydligt tuffare att göra mål på dom än vad tyskarna hade mot Brasilien. Argentinarnas dilemma är bara att tyskarna är nästan lika bra på att försvara sig, men i mitt tycke betydligt bättre offensivt. Inte för att Tyskland har bättre spelare utan för att de spelar som ett kollektiv även när de anfaller. Argentinas offensiv bygger på att Messi skall lösa saker och ting – trots att de har många andra superspelare som inte alls kommer till sin rätt. Fotboll spelas kollektivt både offensivt och defensivt – och Messi är inte bättre än Tysklands kollektiv.

Med detta sagt kan givetvis allt inträffa i en VM-final, och jag räknar med en målsnål och riktigt tajt tillställning.

Njut!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.