Hade samlat ihop till det

Det var som att tyskarna efter mängder av framskjutna placeringar i mästerskap samlat ihop till ett VM-guld. Argentinarna var, framförallt efter paus, lite mer offensiva än vi vant oss vid och kunde mycket väl ha gjort både ett och två mål. Men det var liksom tyskarnas tur nu. Och som de tillslut förtjänade segern. På ett fartfyllt och effektivt sätt fick lag efter lag smaka på det tyska kollektivet och tillslut kunde inte ens Argentina stå emot. Argentinarna skall ha en eloge för sitt fantastiska försvarsspel, men det kändes faktiskt bra att tyskarna fick belöning för sin positivare fotboll.

Messi fick direkt efter turneringen pris som turneringens bästa spelare, något som många lyfte på ögonbrynen åt. Visst var han bra och gjorde en del mål, men han var knappast suverän turneringen i genom eller ens nära den högstanivå han tidigare visat upp. Spelare som James Rodrigues, Thomas Müller, Robben,  Phillip Lahm och även Neymar håller jag högre.

Tänkte mig en egen drömelva som dyker upp på ett tag. Givetvis med tyskarnas 4-2-3-1-uppställning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.