Här händer det grejer UFC

Johan Sandahl erbjuds en förlängning, Johan Larsson lämnar för Sandvik, men Kamanor/Kamara stannar. Vi tar det i tur och ordning.

Johan Sandahl: Enligt ett styrelsebeslut vill klubben alltså behålla honom till 2016, och det i samma roller som nu. Jag är en sådan som tror på långsiktiga lösningar och att likt vissa andra klubbar i den här staden tror jag inte alls på att börja om år efter år. Mot sig har han nu två raka vårar med mycket skador och usla seriestarter i bagaget, men han har vad det verkar lyckats vända på trenden båda säsongerna. Att börja så dåligt två år i rad är i mina ögon inte godkänt, men jag vill tro att klubben/Sandahl har lärt sig något av detta och inte kommer att starta lika dåligt nästa år. I sin roll som sportchef gjorde han ett klart bättre andra år, men det var väl i sig inte så konstigt. Att kastas in så sent som för två år sedan kan aldrig bli bra, och det i ett nyligen degraderat lag. Årets trupp håller i mina ögon fortfarande absoluta toppklass även om den med så mycket skador kanske inte håller fullt ut för att slåss om uppflyttning.
Med detta sagt hoppas jag att klubben smyger in en klausul i kontraktet så att det faktiskt går att bryta uppgörelsen efter nästa höst om UFC inte lyckas utmana i den absoluta toppen. Det får inte bli ännu en mellansäsong nu.

Johan Larsson: Blir för mig väldigt saknad. Var ypperlig när UFC tog steget upp i Superettan och visade året efter också att han höll bra för spel i just Superettan. Fjolårets skadeförföljda säsong och årets många matcher på bänken har såklart dock satt sina spår, och Larsson har inte alls haft samma övertag på sin kant den här säsongen. Om det beror på att han inte fått chansen eller att han helt enkelt inte kommer upp till samma nivå längre låter jag vara osagt. Samtidigt har klubben två unga lokala yttrar i Fällman/Lidberg som förtjänar speltid och i framtiden är de som skall bära klubben till Superettan. Nu väntar spel i ett Sandvik som får en fantastisk förstärkning i tvåan, och med detta förmodligen lär ha styrka att lämna tvåans absoluta bottenträsk. Kanske får han en andra vår i höst och återvänder till UFC i vinter.

Kamara/Kamanor: De stannar alltså säsongen ut, och kanske mer. Det är i varje fall tanken från klubbens håll även om inget är klart. Kamanor tycker jag visade upp något som påminner om 2012 senast, och stannar han kvar även nästa år så tror jag att klubben har en av seriens absolut bästa ytterbackar där. Kamara har spelat allt möjligt och även åkt på en ordentlig smäll mot huvudet och vilat/inte tagit tillbaka sin plats i elvan. Lite svårt att göra en bedömning av honom på grund av detta, men jag tycker mig se både potential och begränsningar. Han känns väldigt stabil defensivt och sköter liksom sitt jobb, men offensivt händer det inte alls speciellt mycket. Med Wennebro/ Lundström i spel så hade inte detta spelat någon roll, och då hade förmodligen Kamara visat sig väldigt användbar. Sammanfattningsvis tycker jag nog lite som tidigare. Blir detta en långsiktig lösning så kan det bli kanon, annars förstår jag inte varför man skall lägga pengar på dem.

Oavsett vad man tycker om allt detta så är det i varje fall otroligt glädjande och se att det händer grejer. Jag efterlyste ett projekt för nästa säsong redan nu. Med Modou Lamin Sillah och dessa tre nyheter så känns det som att klubben har valt en riktning man tror på – och det är i mina ögon det viktigaste.

3 kommentarer

  1. oskar

    vet du något om hur kontraktet ser ut för Johan Larsson i Sandvik? exempelvis, får han ett liknande kontrakt som i UFC eller bara den lön som minimikravet säger för div2 (3000 per år)

    • Markus Isacson (inläggsförfattare)

      Jag har inte någon koll på hur bra betalt han får, men i konkurrensen med andra Umeå-klubbar har nog Sandvik betydligt större muskler. Sandvik sägs vara den klubb i stan som på sidan av UFC har störst möjligheter att betala ut löner och har den bästa ekonomin. Jag tror inte att det rör sig om några stora summor, men det finns säkert andra faktorer som spelar in i valet av Sandvik (han fick säkert spela kvar i UFC, men då utan ersättning/minimal sådan). Träningarna blir något färre, resorna lite kortare, kraven mindre, speltiden 90 minuter. Han kanske inte heller ”behöver” vara på alla träningar eller liknande. Typ som Thorengruppen jobbar inom innebandyn för att locka gamla Dalen-lirare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.