En dementi i IFK-soppan

Det råder lite oklarheter i fotbolls-Umeå och det kan vara på sin plats att reda ut ett och annat. Veckans tråkiga inslag i fotbolls-Umeå var avslutningen på matchen mellan IFK Umeå och Teg där en IFK-lirare blev utvisad efter att ha uttryckt sig helt felaktigt.

IFK Umeå skickade efter händelsen ut ett pressmeddelande som gjort hela soppan aningen värre än den var, och detta kan behöva en förklaring. Det olämpliga tillmälet föll i frustration efter en misslyckad aktion – alltså inte till någon motståndare eller person. Enligt följande skrev sporten i artikeln på nätet och i tidningen: ”Matchen fick en sur eftersmak sedan IFK Umeå, i matchen absoluta slutskede, drabbats av sin andra utvisning sedan en av spelarna ropat ”negerhora” och tilldelats ett direkt rött kort.”

I IFK Umeås pressmeddelande bad dock klubben om ursäkt till den drabbade Tegaren enligt följande ”IFK Umeå fotboll vill med detta brev be den drabbade spelare och TEG SK om ursäkt för det inträffade.” Pressmeddelandet gör med andra ord att det framstår att han skrek till någon – vilket absolut inte var fallet. Jag själv stod fem meter ifrån och såg hela grejen.

Under några timmar citerade en av VK/Folkbladets reportrar, och säkerligen annan media, pressmeddelandet från IFK Umeå – vilket naturligtvis gjorde att en felnyanserad bild målades upp.

Jag vet att spelaren i fråga är djupt ångerfull – och ärendet får väl med detta anses utagerat.

2 kommentarer

  1. Observant

    Om du nu var på plats så lär du veta att matchen spelades mellan IFK Umeå och Teg, och inte Robertsfors! För det andra så förstår jag inte varför det aktuella ordvalet behöver upprepas om och om igen? Det borde väl räcka att skriva i både tidningen samt på bloggen att spelaren har använt sig av olämpliga ord och därav fick ett rött kort som han förtjänade? Jag har inget intresse av att läsa vad han sagt och framförallt inte sådana ord det handlar om, det enda intresset jag som idrottsintresserad har är att domare dömde rött kort för olämpligt språk, Föreningen gav ett lämpligt straff utefter deras värdegrundsprinciper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.