Fotobloggen

Bröllopsfotografering några vanliga misstag och hur du kan unvika dem

Undvik att göra samma misstag som mig. Några vanliga misstag som ofta görs vid bröllopsfotografering som jag själv varit med om. Här är mina tips innan du bokar fotograf.

Att inte ha en tydlig tidsplan för bröllopsdagen

Innan ni fastställer den slutgiltiga tidsplanen för bröllopsdagen är det viktigt att diskutera detta med er bröllopsfotograf. En fotograf måste ta hänsyn till många faktorer, särskilt ljuset, och vissa tidpunkter på dagen är mer fördelaktiga för fotografering än andra. Fotografen kan också ge viktig information om hur lång tid som bör avsättas för porträttfotografering med mera.

Att inte hålla sig till den planerade tidsplanen

För att fotografen ska kunna göra ett perfekt jobb är det viktigt att hålla sig till de avtalade tiderna. Att vara 30 minuter försenad till en 90-minuters porträttfotografering kan verkligen förstöra möjligheterna till bra bilder!

Att ha för många närvarande vid fotograferingen

Försök undvika att ha för många släktingar och vänner närvarande vid er porträttfotografering. Att ha en publik under fotograferingen är sällan framgångsrikt för att få naturliga och avslappnade bilder.

Att inte anlita en andra fotograf

Visst, att ha två fotografer närvarande vid bröllopet kan vara mer kostsamt än att bara anlita en. Men överväg möjligheten att ha två fotografer på plats för att verkligen fånga alla magiska ögonblick.

Att inte ha någon som organiserar familjefotografierna

Har du någonsin tagit en gruppbild där alla ser perfekta ut? Att ha någon som organiserar alla vid en gruppfotografering är ovärderligt. Se också till att personen i fråga kan hämta nästa grupp som ska fotograferas med respektive familjemedlemmar.

Skönhet är subjektivt

Den pose som du tycker bäst om kanske inte är vad fotografen önskar. Skicka en bild på dig själv där du personligen tycker att du ser bra ut jämfört med en bild där du inte tycker att du ser bra ut till fotografen innan fotograferingen. På det sättet kan fotografen hjälpa dig att framhäva din bästa sida.

Försök att inte sträva efter att göra allt ”perfekt”

Grunden för bra bilder är att ha roligt och vara avslappnad. Släpp kontrollbehovet och njut av dagen och fotograferingen.

Ta porträttbilder både före och efter vigseln

Det kan vara fördelaktigt att ta porträttbilder både före och efter vigseln. Fördelen med att ta bilderna före är att ni kan fånga varandras ”första blick”. Fördelen med att ta bilder efter vigseln är att mycket av nervositeten har släppt.