tunga namn på catwalken

style.comHaider Ackermann, Ann Demeulemeester, Comme des Garcones

-Ann Demeulemeester. Enligt Ann ville hon kapsla in det vita ( hyn) i allt det svarta, och det lyckas hon ju med. Ann jobbar oftast med maskulina möter det feminina, och användar bland annat remmar, lager på lager och dekonstruktion.

Hon var en av de sex som på 1980-talet ingick i gruppen Antwerpen Six, som var föredetta-studenter från Antwerp’s Royal Academy of Fine Arts. De andra medlemmarna var Dick Bikkembergs, Dirk Van Saene, Dries Van Noten, Walter van Beirendonck och Marina Yee ( företrädaren var Martin Margiela) och de var de första som började ifrågasätta hur och vad mode var. De experimenterade även med plaggen och började kallas för avantagister.

-Comme Des Garcones. Chefsdesigner för Comme heter Rei Kawakubo och hennes specialitet är ’antimode’ och kännestecknas som en av de största profilerna när det gäller att ha ändrat världens syn på vars gränsen mellan mode och konst går. Har tagit mycket av sin inspiration ifrån Antwerpen Six.

– Haider Ackemann. Fullkomligt älskar denna kollektion, den är så himla vacker. Tycker speciellt mycket om de långa sidenplaggen tillsammans med lädret, ger en perfekt tuff men romantisk känsla. Även här ser vi de lårhöga stövlarna som jag kommer återkomma till i ett framtida inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.