Matthew Williamson för HM

Årets gästdesigner för HM blev Matthew Williamson och denna gång är sammarbetet lite annorlunda då kollektioner kommer i två omgångar. Första kollektionen som kommer ut i speciellt utvalda butiker, ca 200, är lite dyrare och exklusivare och priserna kommer att ligga på samma nivå som de andra sammarbeterna som HM haft. Denna släpps den 23 april och jag vet faktiskt inte om den kommer komma till HM här i Umeå.

Andra kollektionen släpps den 14 maj och kommer vara mer ’mainstream’ och då både för herr och dam. Enligt HM ska damkollektionen fungera som ’den perfekta sommargarderoben’ och innehålla svala klänningar, sarongen, handukar, solglasögon, tunikor, shorts m.m. Herrkollektionen kommer inspireras av en Bohemisk Johnny Depp.

Jag är ingen Matthew Williamson-fan då jag tycker att hans kollektioner bara skriker St Tropez och liknar en färgexplosion, men jag tycker det är en perfekt gästdesigner nu inför sommaren och jag förstår deras val. Jag kommer säkerligen stå utanför HM den 14 maj ( även 23 april om de nu släpper den första kollektionen här, kommer nog inte köpa nått dock, mest bara för att titta och pilla) och jag skulle tro att det kommer stå fler pers då än när avantgardisten Comme des Garsones släppte sin kollektion. Vi var då..15 pers?

Bilden här ovan är från första kollektionen och bilderna på andra kollektionen kommer komma inom några veckor.

bild och fakta från agnesB på rodeo.net

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.