Menswearfall2010

Har inte varit helt nöjd med mig själv över att jag inte bloggat någonting om männens modevecka, fall2010, som håller på. De är ju en vecka före damernas.
Jag får nästan skämmas. Därför kommer här 3 kollektioner jag gillar so far.


Paul Smith. Lite slopy sådär. Paul blandar kavajer och blazers med mönstrade och slappa skjortor för en mer avslappnad stil. Häng över en tunn lång sjal så är looken komplett. Känns lite som den där lillgamla killen som ändå lyckas få stilen cool.

Salvatore Ferragamo. Jag älskar stora halsdukar. Jag älskar stickat. Jag älskar stickat på män. Hemma på cowboyrangen-killen som blir inbjuden på ett häftigt event i NY, men som inte är helt avslappnad med tanken om att lämna halsduken hemma. ( sista bilden.)

Lanvin/Lucas Ossendrijver. Att detta var Lanvin kunde jag aldrig tro. Är ingen stort fan av hans arbete på damsidan, korta cocktailklänningar har aldrig varit min grej ( även fast jag respekterar hans förmåga att alltig leverara klänningar och plagg i draperat och klassiska snitt). Men detta! Detta mina damer och herrar, detta är bra. Många av modellerna hade korsettliknande bälten, vilket gjorde att siluetterna påminde om kvinnans former. Sånt är alltid intressant. Även byxorna med de höga midjorna och den draperade tröjan, som därefter framhäver höften och nacken, känns lite kvinnligt.
Blanda sedan allt detta med The Matrix.

bilder: gq.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.