Nytt pass för att få ut paket åt barn…

 Idag har jag tänkt åstadkomma ett nytt pass, ja jag ska inte ha någon illegal verkstad hemma utan besöka polisen. Sonen behöver också nytt pass så att vi kan röra oss över gränserna. 

Ringde polisen för att fråga om även sonen behövde kunna legitimera sig med en GILTIG id-handling. Hon lät helt frågande och förklarade att nej nej, det räckte om vi vårdnadshavare hade giltiga id-handlingar.

I maj fick sonen ett paket på posten. Hans födelsedagspaket från kusinerna som varit på Nintendo superstore i N.Y -gissa om paketet var efterlängtat!!! Väl på COOP forum studsade han upp å ner av glädje att det ÄNTLIGEN var här

Det visade sig då att  min son 8-år skulle ta fram legitimation. Jag sa att jag är hans vårdnadshavare och JAG legitimerar honom. NEJ -det gick inte på postens utlämningsställe. Kiddo skulle ha en egen leg. Å om 14 dagar skulle paketet skickas i retur till Schweiz.

Jag trodde inte mina öron. Lyckades samla mig och frågade HUR löser vi det här nu. Jo, vi kunde åka ner på Umestan och där hämta en FULLMAKT som min son skulle skriva åt mig. Min son 8 år skulle skriva en fullmakt åt MIG. Jag frågade om han verkligen menade att en icke-juridisk person skulle utfärda en fullmakt åt sin vårdnadshavare?! -JA! Precis så skulle dom ha det på Coop Forum. Vidare fick jag även höra att det dumt att skicka paket till barn?! Det var den mest bisarra situation jag varit i på mycket länge. Å jag håller fast vid att det måste vara en omöjlighet att en omyndig person ens KAN skriva en giltig fullmakt till en förmyndare… Nån som juridiskt vet?!

Summasumarum kollade vi sonens pass som var giltigt tillochmed juli så vi kunde få ut paket-helvetet. Jag bad även om telefonnummer till postens kundtjänst för jag sa att det var den värsta regel jag hört. Ringde postens kundtjänst som bad om ursäkt. Det räcker att avsändaren faxar in en omadressering till utlämningsstället. Ett barn ska inte behöva skriva en fullmakt åt sin vårdnadshavare!

Jag har ABSOLUT förståelse för att man vill ha leg för att säkerställa att man lämnar ut paket åt rätt personer. Men in absurdum gör det mig riktigt pissed off

Bäst att skynda göra nytt pass, att åka utomlands må vara en sak, men tänk om.. tänk om kiddo får ett nytt paket på posten som skall hämtas på Coop Forum?!

//a

 

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag har varit med om liknande händelser, Nicco sålde ju jultidningar för två år sedan och visst, hon var 11 år då, men inte hade hon något leg, men det skulle hon ju naturligtvis ha haft. Jag fattade ingenting, seriöst, jag är hennes vårdnadshavare, hon får ju för fasen inte ens beställa saker till sig själv om hon är under 18 år men ändock…. det löste sig i alla fall, jag fick hämta ut paketet trots viss turbulens, när ”chefen” på utlämningsstället dök upp, och han kände ju igen mig 🙂

    Menas det då, lite krasst skrivet, att dom ska heller aldrig vända sig till vi föräldrar om något händer med barnen… vi kan ju tydligen inte ens gå i god för att dom är vilka dom utger sig för att vara. Jojo!!!

  2. Anna Holgersson

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-06-14 09:46)
    Jag blev så upprörd över hela situationen, men bad ändå killen som stod där om ursäkt! Det låter helt galet. Att sonen sedan blev tvungen att SKRIVA UNDER paketet (på avin stod det att man skulle skriva under efter att ha granskat och godkänt att paketet såg okej ut!) utan att informera honom vad han skrev under tycker jag är regelvidrigt! Å får i överhuvudtaget en 8-åring skriva på något?!?!?! Passet fick han inte skriva under!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.