HLR på datorn?

Inser att man kan göra HLR på datorn… men typ bara två gånger.. sedan är och förblir den DÖD.

HLR (hjärt-lungräddning) är något jag hoppas många människor tar sig tid att lära sig. Det är livsviktigt! Jag har förmånen att ha en bekant som är instruktör så jag hör ibland att rönen ändras kring exakt hur många inblåsningar och hur många kompressioner man skall göra. Det kanske viktigaste av allt är bara att man försöker göra vad man kan om någon drabbas av ett hjärtstopp.

Betydligt mindre allvarligt är det när ens dator börjar tackla av och inte vill något mer. HLR på min dator betydde att jag i panik åkte med den till en autoriserad dataverkstad och fick se dom bända upp den på några ögonblick och sedan blåsa den med högtrycksluft. Sedan fungerade den jättebra i typ två månader. Sedan började den trillska igen. Andra HLR-försöket blev betydligt mindre intensivt -hemma med dammsugaren! Fungerade typ två dagar, sedan var skiten död igen.

Nu har jag fått låna en dator några minuer. Jag är jagad. Lika bra det. Önskar alla som har semester, går på semester en underbar helg. Själv är jag ack så tacksam att det är fredag. Flera veckor kvar innan jag ser min semester i sikte men i helgen får jag iallafall se och verkligen granska om en mygg-tratt de facto fungerar… 

Simma lugnt!

//a

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Lövenbloggaren

    I dagens samhälle gäller bara en sak: Köp nytt. Det har dom sett till, sådär ett par dagar efter att garantin (om man köpte någon) gått ut. Kom på att jag snart har tre gamla laptops liggandes mer eller mindre stendöda. Någon som känner ett rockband som vill trascha lite datorer i en obskyr rockvideo?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.