Vinterdäck och glasögon…

Jag behöver nya däck till bilen och det är liksom ingenting att tumma på. Säger däckhotellet att det är dags -Då lyssnar jag! Men för den skull behöver det ju inte betyda att jag tycker det är KUL. Inte en festlig utgift. Det bara ÄR så. Inte en SJÄL observerar att man har nya däck på bilen -inte i min krets i alla fall och själv har jag då aldrig sagt till någon ”-Men du.. har du nya DÄCK till bilen?!”

Svägerskan behöver nya glasögon och hon konstaterade att utgiften är lika tråkig som att köpa nya vinerdäck till bilen!. Det här begriper nog bara människor som också har glasögon.

I mitt fall är glasögon SNORDYRT. Å det har inte ett skvatt med bågen att göra. Jag upplever mig själv som mer eller mindre en mullvad utan glasögon eller linser. Jag ser men ändå inte. Å därför kostar GLASEN i sig vääääldigt mycket. Har du nya glasögon får man höra det kommenteras väldigt ofta och väldigt länge. Därför gäller det att välja ”rätt”.

Att köpa däck är ju liksom ”Just Do it” men glasögon -då ska det våndas, bågar skall prövas in absurdum och man ska grubbla hit och dit. Det måste bli rätt -för så lång tid frammåt som möjligt! För glasögonen skall ju hänga på näsan varje dag och man får banne mig köra med dom lika länge som dom nya däcken till bilen -MINST!

Det är ju inte så jätteroligt att stå där med sina nya glasögon (som man vet att man måste leva med i x antal år frammåt) och så börjar ens barn asgarva och konstaterar att man ser ut som gubben från M*A*D-tidningen! 

Såååå…. Däck fine, säg vad jag ska köpa! Glasögon -låt en jurry bestående av MINST ett barn komma till tals innan du fattar beslutet!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Sven.

    Dackonline.se har billiga däck, men se efter vad däcktesterna säger, de finns vid varje däck som är testat. Det tillkommer omläggning och balansering hos någon lokal däckfirma. Men priset är inklusive frakt.

  2. Svägerskan

    Ja, du Anna.Yngste sonens kommentar när jag hämtade glasögonen idag: ”Men ta av dem. Du ser ju ut som pappa!”. Jaha, tack för den… Jag kanske ska trampa pa nya glasögonen sa jag far nya pa försäkringen? Fast i och för sig tycker ju jag att min man är snygg sa det far väl vara OK. Hade ju varit värre om sonen sagt att jag ser ut som Pomeperipossa. ;-D
    Snygga däck du har förresten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.