I wish…

Juletid är önskningarnas tid. Dessa önskelistor som knåpas ihop är kluriga. Dom revideras. Det läggs till och det dras bort. Dessa listor kan även ge upphov till ruelse för de små. VAD ska dom önska sig nu när dom har chansen?! Min son pratade om vad han önskade sig. Sedan sa han att det han önskar sig allra mest det är dom saker han INTE skrivit på sin önskelista.

"-Öhhumm… vad säger du nu?" frågade jag förvirrat med kaffemåttet i handen.

"-Jo, jag har valt att inte skriva eller säga allt jag önskar, för då blir det verkligen en överraskning OM jag får det"

…ja det är ju helt klart att han har rätt. Väldigt rätt när man tänker på saken. Att få det man önskat är ju nästan som att gå ut och köpa det själv. Det känns inte helt genomtänkt när man får exakt sina önskningar. En önskan är ju just något som går i uppfyllelse. Inte som en beställningslista som någon checkat av. Väldigt klok reflektion av pojken!

Idag sa jag att han skulle få en kokbok. Då skrek han att han inte alls ville ha nån kokbok. Jo men du gillar ju att vara å grejja i köket. -Nej, jag vägrar. Jag vill absolut inte ha en kokbok… OM inte receptet på guld finns med såklart! Vad kan man säga… julkalendern om alkemi har genomslagskraft.

Själv önskar jag mig en vit jul och en grön sommar! Vet inte riktigt till vem jag skall rikta den önskan till men jag blir väldigt glad om den går i uppfyllelse precis som sonen OM han får det han önskar mest men inte sagt högt!

//a

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Det där känner jag igen… Nicco brukar skriva lååånga listor men sedan säger hon att det blir tråkigt om hon får något av det där, för då är det ingen överraskning, men å andra sidan vet jag att det jag annars köper, som INTE står på listan, det blir aldrig bra, så vad gör man?

  Jag önskade mig en hund, julaftonen då jag var 7 år, och jag fick en sån där handdocka, som var en hund…hur kul var det på en skala 🙂

  Nu för tiden önskar man mest en lugn jul, och att barnen uppskattar den, att man inte behöver gå utanför dörren och lite god mat till det.

 2. Anna Holgersson

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-12-10 16:01)
  Mmmm JUST DET! En lugn jul å i synnerhet julafton -DÄRFÖR kommer tomten klockan… Ja senast 10:00 efter det är det frid i stugan och lugn i själen hos pojken ;-). På tal om god mat?! Man kanske borde peta i sig lutfisk för den neutraliserande effekten? //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.