ORD: Ens…

Jag älskar ORD. Jag älskar att skriva och har skrivit jämt, jag älskar språket och hur olika vi människor uttrycker oss. Under julen fick jag se På spåret… Det är läskiga kunskaper mina päron besitter.

Ett ord man sökte och som min far hojtade högt var ordet Ens… Jag visste inte att det var ett ord. På länken ovan kan man läsa att följande "Från en betraktares synvinkel är två föremål ens då man befinner sig på deras enslinje"

Vaddå Ens kraxade jag från min soffa… "-Man är överens" svarade tarzan pedagogiskt… Det blev ju rena rama ding-ding-jackpot-polletten-trillar-ner ögonblicket för mig! Jag älskar dom där ögonblicken!

Så from now on kommer jag aldrig mer stava överens "överrens" när jag fått en förklaring till ordet… Finns många sånna skojiga ord som man lyfta fram!

//a

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Kom just ihåg, då jag läste din blogg att jag pratade med min kusin en gång (hon är från Stockholm), och jag sa att jag kanske skulle få upp ett il, någon gång…

  Jag kunde nästan höra i luren, hur hon drog upp ögonbrynen och såg ut som ett frågetecken, så sa hon, il… vad är il…??? Det har jag aldrig hört förut.

  Hahaa… snopen blev jag, det trodde jag var ett välanvänt ord.

 2. Anna Holgersson

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-12-30 11:58)
  Ypperligt exempel! Mitt favoritord, som jag tycker ALLA borde känna till är ’jag känner mig lämmen’ har dock fått frågan, efter att ha använt uttrycket om jag kände mig utelämnad… //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.