Katten: Hjälp!

HJÄLP!

Alla kattmänniskor, vad gör man med en katt som icket äter?

Våran kisse är en Helig birma som blir två år i februari. Han är go, social, busig och mellan varven väldigt trött då han inte äter!!! Han har fina värden på sina njurar, sin lever och han har inte diabetes. Han är avmaskad och avlusad! Han har inte fel på sina tänder heller. Han utreds hos veterinär. Just nu misstänks allergi då han mellan varven tuggar päls som han hade betalt för att göra det.

Goa fina Gimli är MAGER! När vi borstar eller kammar honom är det så att verktygen nästan hakar fast i honom. Han är skinn och ben och inget tycks smaka denna katt. Kokt torsk går hem, men lägger man dit en klick smör -Njet! Äggula -Nej tack! Grädde -Aldrig i livet! Vi har snart testat alla foder som finns på djuraffären. Blötmat -mja, då är det möjligen gelén han äter. Torrfoder -Nån liten kula knaprar han i sig, oavsett märke. Han har inga problem med sin mage! Den här katten äter ca 25 gram/dag, han ska äta MINST 60 gram. Just nu äter han ett foder från veterinär som skall ge extra näring.

Det här är rätt ironiskt. Gimli är kastrerad och vi hade en bild att han skulle bli katten Gustaf. Är det Ådi som saknas? Vi funderar på om det är så att han saknar en kompis? Eller är man mänsklig som tänker så? Kanske en till katt skulle göra att han äter bättre? Få mera fart?

Jag är tacksam för ALLA idéer, tankar ANYTHING på vad vi kan göra för denna ljuvliga lilla lurviga kompis. Detta är min sons kisse men då vi är borta mycket bor kisse på heltid hos mina päron. Han har ett helt hus till förfogande. Han har leksaker, klätterträd, sällskap. Han lämnas inte ensam längre stunder om dagarna utan han går själv undan å lägger sig i sin bur på eftermiddagarna när han vill vara ifred.

//a

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Verkar vara knepigt, hm… våra två skogisar är systrar ur samma kull, Eloise, stor och stabbig, 7 kilo, och äter enbart, kulor, som serveras två gånger om dagen under ordnade former, jag portionerar ut deras mat.

  Enya, lika stor när dom går jämsides, men hon har betydligt mer fluffig päls så hon ser lika stor ut, men skenet bedrar, hon kanske väger runt 5 kilo.

  Hon äter lite skinka, om vi bjuder på det, en klick kaviar eller räkost, men dessa mängder är skrattretande lite, annars älskar hon blöt mat, det är det enda hon springer och jamar om, då det bjuds på.
  Men så rör hon sig ju för jämnan, vilket Eloise inte gör, därav den stora skillnaden.

  Eloise opererades ju för 6 månader sedan, hon rev ju av bägge korsbanden i knäet, och detta berodde väl förmodligen på hennes ovighet. Nä, jag kan inte tipsa om annat än att ge katten det den älskar, och är det blöt mat, så låt Gimli få, blöt mat. Annars håller jag en tumme för att veterinären hittar ett fel som går att åtgärdas, det är ju det enklaste. //Ha en fin dag!

 2. Anna Holgersson

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-01-04 13:01)
  Ja man blir ju orolig, men samtidigt är han ju go, social om än mager!!!! Tack för tips å att du tog dig tid! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.