Nej nu är det personligt!

Till dagens telefoner kan man skaffa mängder av appar. Det är en aldrig sinande flod av spel och mojänger. När jag, i augusti, lade min lilla rosa Erikson åt sidan och förvirrat tittade på min nya iPhone hade jag mycket hjälp av min son på just app-fronten. Han hade massor med bra saker som han ansåg att jag "behövde".

Ruzzle har varit en app jag gillat men nu jädrar är det en no-brainer som heter Jewel Mania som gäckar mig. Insåg när jag tog mig an SAMMA nivå för femte gången att det blivit personligt. Jag ska f*n knäcka dig din dumma dumma nivå… å så drar jag frenetiskt små färgglada juveler hit och dit och några sekunder å så konstaterar jag… men HUR svårt kan det vara?!

I detta spel måste man klara en nivå för att komma vidare, man måste även få MINST två stjärnor, annars tappar man ett liv. Man har fem liv till förfogande, sedan får man vänta en timme för att få ETT nytt liv. Å sitter man fast och inte lyckas med nivån, ja då rasar liven fort iväg.

Man kan givetvis KÖPA till massa guld och grejjer för att kunna "maximera" dragen, men där är det också personligt! Icket! Det ska gå UTAN att det skall köpas och köpas. Dessa små spel… Varför har man dom? Egentligen? I  min värld var det en "bra idé" när jag lastade in dom första för jag tänkte att det kunde vara bra att ha så sonen kunde roa sig om man sitter å väntar någonstans. Men hur kom det sig då att det blivit personligt -Om det var för hans skull menar jag?!

Säkert många som fnyser och menar att "vuxna" inte ska hålla på med sånt tjafs. Men med tanke på hur många som sitter/går/står/ligger som FIXERADE vid sina telefoner måste ju fler hamnat i samma träsk som jag! Man passar på vid kaffekoppen, man passar på när potatisen kokar, man passar på när man har en minut över.

Nu e det helg och jag längtar till måndag! Skall bli helt underbart att umgås i köttrymden igen. Längtar till mitt jobb långt borta från fallande ädelstenar!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Miss Minnalainen

  Ägare till en androidmobil gör att de flesta spelapparna kommer decennier senare till min än till iphone, så när jag vill spela det alla pratat om har de såklart lessnat och har hittat nån ny häftig app som jag såklart måste vänta på…

  Själv är jag hookad på quizkampen! Spelar du det?

 2. Anna Holgersson

  Svar till Miss Minnalainen (2013-01-11 09:20)
  Jodå quizkampen finns på phonen det var första spelet jag fick mani på! FrkKrass om du vill köra en match nån gång! Ha en bra helg! //a

 3. Lövenbloggaren

  Mobilspel har varit kul en längre tid, men nu verkar det som att man verkligen ”BARA” vill tjäna pengar på dom, för Jewel Mania som du pratar om är totalt stört omöjligt när man kommer högre upp (typ lever 66) och då blir det personligt. Vet inte HUR många gånger jag funnit mig att stå och skälla ut den där jäkla skrattande gamla gubben so dyker upp när man misslyckas…som om han skulle höra mig?? Nä, den deleatade jag häromdagen tillsammans med Candy Crunch som bygger på samma köptvång. Ordjakten, den däremot är kul, känns mer mänsklig.

 4. JM

  haha hittade din blogg när jag försökte hitta lite hjälp på nätet hur man ska klara level 96 på just jewel mania. precis som du vill jag inte köpa massa grejer 🙁

  måste erkänna att jag känner mig duktig som tagit mig till level 96 utan att slösa en enda krona.

 5. Anna H

  Svar till JM (2013-05-09 00:11)
  Ja det där j**la spelet… Jag håller fortfarande på med eländet men befinner mig bara på level 88 å tragglar om och om och om igen… vägrar köpa något… det SKA gå 🙂 Synd att jag inte kunde hjälpa dig! Å du… LYCKA TILL!!!! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.