Three whishes…

När jag var liten ville jag ha 1.Tandställning 2.Gips och 3.Glasögon

Gips fick jag när jag bröt handleden på skolgymnastiken och vi skulle springa baklänges. Jag mins faktiskt att jag tänkte "bara jag inte ramlar" och så föll jag och tog emot mig med vriden handled. Jag gick blek och illamående hem. Gympaläraren kom inte ens ut och frågade hur det gått. Han noterade inte heller att jag gick hem. När min morsa ringde dit ursäktade han sig med att "Hon grinade ju inte". Gips blev det och jag var mighty nöjd!

Tandställning fick jag också. En löstagbar, vilket var lite av en besvikelse. Ville ju också ha en sådan där cool järnvägsräls som gnistrade som silver. Men det var ändå coolt att kunna sitta där och floppa av och på den med tungan. Det kändes lite.. märkvärdigt!

Glasögonen var det svårare att få. Jag klagade för mina föräldrar och förklarade att jag inte såg NÅGONTING. Tillslut tog min mor med mig till Öhrlings optik för en synkontroll. Jösses vad jag var nöjd. När optikern frågade om jag kunde se NÅGON bokstav svarade jag "-Neeeeeeeej, men jag tror att det längst ner är en fjäril" (detta har jag fått höra min less på som vuxen, inget jag minns själv!). Optikern förklarade då att jag såg jättebra, eftersom det var en fjäril, då tyckte jag han var korkad och sa att det var ett A! Case closed, det bidde inga glasögon. Förrän senare..

Idag vill jag inte ha gips, tandställning eller glasögon men jag måste säga att mina tre önskningar jag hade som barn var betydligt mer konkreta, right on och gripbara än dagens. Vad är dina tre önskningar? Har du några kvar?

//a

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Betraktaren X

  Barndomens: Jag fick fundera en del, men åtminstone de här:
  1. Brorsans rum. Det var inte bara större, utan hade en motivtapet med en strand på också… Uppfyllt när jag fyllde 13 och han flyttade hemifrån.
  2. En stereo att spela riktigt högt på. Uppfylldes såsmåningom. Ett par fina, numera sålda, JBL TLX8-högtalare fick jobba hårt när mamma och pappa inte var hemma.
  3. En cykel med bockstyre. Aldrig uppfyllt, och numera är jag inte intresserad av det längre.

  Dagens: Inte så lätt, men det där med prylar finns inte bland de tre i alla fall. De är rent upplevelse och relationsrelaterade.

 2. Anna Holgersson

  Svar till Betraktaren X (2013-01-13 15:23)
  Nej prylar å materiella saker må ha värde för vissa men kvalar inte in som önskningar! När jag sa mina önskningar förra julen tyckte sonen jag kunde önska mig en transformer i stället för flummiga saker som hälsa! Cykel med bockstyre fick jag…. Cyklade omkull typ andra dagen då dom cyklarna saknade fotbroms… Så kan det gå när önskningar går i uppfyllelse… Crash and burn 😀 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.