Plugg in, plugg ut…

Diskuterade det här med att sova med öronproppar i helgen. Jag är smått imponerad över människor som fixar att göra det. Jag har allt testat men det fungerar inget vidare för min del. Sonen låg och lyssnade på mormor och morfar som snarkade så att taket höll på lyfta när vi var inkvarterade hos dom. Han undrade HUR dom kunde sova i det ljudet!? Jag fnissade hejdlöst.

I det läget kan man ju välja att plugga in öronproppar men för det första blir jag nästan mer störd av att höra min egen puls, mina egna andetag som ekar och susar. För det andra blir jag så där nojjig. Ligger och drar ut för att lyssna….Ringde det?! Nej.. okej, in med proppen igen och så fortsätter det så där oroligt tills dom åkt ut permanent för natten. 

Jag störs inte av ljud när jag väl somnat men just när jag ska somna kan jag hoppa högt om det skramlar till i köket. 

Öronproppar fungerar utmärkt under en MC-hjälm för att slippa brus, dom är oumbärliga när det skall borras med betongborr så det skär genom märg och ben men när det gäller för att sova… Nej då är dom mer störande än något annat. 

Med det sagt… Tack och godnatt!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Petra

  Alla är vi olika. Själv sover jag jämt med öronproppar. Kan nästa inte somna om jag inte har öronpropparna på mig. Ligger bara och stör mig på alla ljud. Sover till och med med öronproppar även om det är helt tyst. Sover så mycket bättre och djupare när det är helt tyst.

  Jag hade själv problem med att jag hörde mina egna andningar och även hjärtslag när jag började sova med öronproppar. För mig fungerade det bra att verkligen rulla propparna riktigt smala och sedan plugga in dem i öronen så djupt att jag knappt får ut dem. Har märkt att ju djupare in propparna sitter desto mindre hör man av sin egna andning. Ett sätt att vänja sig kan vara att ha öronpropparna på sig på dagen när det är tyst om kring en bara för att vänja sig vid ljudet.

  Öronproppar är kanon när man behöver skydda sin hörsel. Använder själv öronproppar rätt ofta. Har nästan alltid proppar med mig då jag är ljudkänslig. På konserter, unteställen, bio, spinningpass använder jag öronpropparna. Jag har också propparna på mig när jag dammsuger, kör elvisp eller andra köksmaskiner som lever om.

 2. Anna H

  Svar till Petra (2013-02-12 19:54)
  På konserter är det absolut nödvändigt att skydda hörseln! Tack för konkreta tips att slippa andetags sus och pulsdunk! Bra sömn är guld värt!//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.