Vilken semla?!

 Vilken semla är din favorit?! 

Har minsan hållit på kolla upp semlor och olika varianter. Här är väl en "klassisk" semla en söt vetebulle kryddad med kardemumma, fylld med mandelmassa och vispad grädde… Pudrad med florsocker?!

Har läst att i Norge och Finland är det vanligare med SYLT istället för mandelmassa. Det var intressant för min mor brukade fylla min semla med hallonsylt då jag inte uppskattar mandelmassa (men så är ju Ugglan fylld av Sisu också!). 

Andra varianter är vaniljkräm istället för mandelmassa -Det lät snudd på intressant! Pärlsocker och hackad mandel ovanpå locket, eller flagad mandel on top lät ovanligt och någon sådan semla har jag faktiskt aldrig sett.

Hetvägg?! Någon som testat? Själv har jag aldrig ätit en hetvägg och anser att det är en sådan sak man faktiskt inte behöver testa heller! Precis som min far ansåg om spenatsoppa men det är en annan story!

Semlor… För många är detta en skapelse som gärna får stå på julbordet. För andra något som man av plikt äter en gång per år bara för att… En bulle laddad med känslor. Passar väl bra när valentindagen knackar på dörren om bara några dagar!

//a

 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Betraktaren X

    Ölprovning, chokladprovning, whiskyprovning, vinprovning, lakritsprovning. Man kan ju gå på provning för det mesta nuförtiden. Dags att nån styr upp semleprovning. Men vilken balansgång det skulle bli, att hålla sig på rätt sida gränsen innan det blir FÖR mycket.

  2. Anna H

    Svar till Betraktaren X (2013-02-12 19:59)
    Usch!!! Fick en saffrans-semla runt jul men där drog jag gränsen… Så semelprovning skulle jag nog passa faktiskt //a

  3. Betraktaren X

    Va? Det kan bli underhållande. ”Sådär ja, nu har vi testat de sju vanligaste semletyperna, bara klassikern kvar, hetvägg. Då tycker jag att alla får varsin fullstor så att ni inte går härifrån hungriga. Och efter provningen är slut har vi specialpris på flera av sorterna om ni köper åttapack. Berit tar betalt, bara kontanter idag.”

  4. Anna H

    Svar till Betraktaren X (2013-02-12 20:37)
    ”Å som tack för att ni var dom första som testade detta koncept med semelprovning får ni dessutom plusmeny med extra grädde och mandelmassa”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.