Kostym eller joggisar?!

Det var inte bara jag och sonen som landade på Zürich Airport i oktober utan även insikten om hur jag var klädd. Jag var den enda kvinnan som iNTE hade kappa. Alla flickor, tjejer, kvinnor och damer bar kappa och där stod jag i min älskade skinnjacka! Klackskor hade jag inte heller då jag skulle ränna på flygplatser hela dagen. Jag var praktiskt klädd -inte fancy!

Såg Mia på Grötö i onsdags där Alex Schulman talade om "den inre åldern" kommer inte exakt ihåg hur han resonerade men typ att män i t-shirt med tryck kanske någonstans upplever sig som 23… Å inte som 49 som Jonas Gardell är, som var med och som hade just jeans och t-shirt med tryck! Han menade kanske att t-shirt med tryck inte ger särskilt "moget" eller vuxet intryck.

Det är svårt att se hur gammal någon är utifrån klädsel. Vuxna män klär sig som killarna på gymnasiet och detsamma gäller kvinnor! Age-appropiate finns inte här i allafall. Kläderna gör ju som bekant mannen (och även kvinnan) men är det så?! Tycker folk är ganska "blekt" klädda rent generellt. Vi är allt som oftast praktiska. Med det iNTE sagt att folk har fula kläder, inte snygga utan bara … kläder!

En annan sak som är intressant… När jag ska någonstans… kan vara på en fest eller anything så är det alltid tanken "Vad ska jag ha på mig?!" som slår mig först. Det kan till och med leda till telefonsamtal till någon som varit med förr för att fråga hur det är tänkt att man skall vara klädd! Å jag vet att jag inte är den enda!

Vi måste ju hur som helst vara rädda att sticka ut?! Att inte passa in?! Vi vill komma till tillställningar och bara smälta in. Vi vill inte komma i finstassen om alla andra är casual, vi vill inte komma casual om alla andra ansträngt sig.

Kläder… ett fantastiskt intressant diskusionsämne. En sak jag inte klarar av när det gäller manlig klädsel är.. slipsar med fåniga julmotiv!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Betraktaren X

  Jag funderar mest på sånt där när jag ska på tillställningar med folk jag inte känner. Och det kanske är då det är som det känns mest angeläget att kunna smälta in. Huvtröja på puben med polare är inget problem. När man ska gå ut med nån representant från ”kunden” känns det inte OK.

  F.ö kan det ju vara så att det är gymnasieungdomarna som klär sig som de vuxna och inte tvärtom 🙂

  På tal om gymnasieungdomar så undrar man ju hur diskussionen gått hemma när föräldrar tycker att det är okej att deras barn i gymnasieåldern har tröjor som det står ACAB (All cops are bastards) på eller varför inte God Afton herr Kuk (med ett ganska explicit tryck också). Boy toy är inte bättre det.

 2. Anna H

  Svar till Betraktaren X (2013-02-15 19:44)
  mmmm eller småtjejer med Playboy-kaninen på… Du har rätt… det är när det är människor man inte känner som gör att man börjar ”höra sig för”

  Å absolut finns det många killar i 20-års åldern som klär sig mycket mer snyggt och medvetet än mågen 40-åring…

  //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.