Cujo!

Var tredje dag skall katten ha medicin. När ugglan eller Tarzan inte varit hemma vid något tillfälle har jag blivit efterlyst som ”fasthållare”. Sicket trams för att ge katten medicin har jag tyckt! Det är väl vara att hålla fast honom!!?!

Ikväll har jag träffat Cujo!

Jag har ensam kämpat med att få i katten denna halva tablett. Då det är kortison är det inte en tablett man kan ”glömma”! Den måste ges…. Å i afton låg det projektet på mitt ansvar.

1. Försöker vänligt men bestämt hålla fast katten på samma sätt som jag gör när jag klipper klor. Gör en snabb manöver och är supernöjd. Han hann inte sprattla och klösas så mycket! Katten sväljer å jag triumferar bara för att upptäcka att tabletten hänger i pälsen bredvid munnen. Katten blänger på mig och jag ser nog att han tänker”haha 1-0″

Då jag råkade få ett finger i kläm mellan hans tänder inser jag att jag får ta till den lilla geniala uppfinningen ”Tablettgivaren”. Söker reda på manicken och laddar den enligt konstens alla regler. Söker upp katten som gömt sig i sin tunnel.

2. Håller fast katten, som nu sparkar och fladdrar betydligt mer explicit, öppnar munnen och trycker in Tablettgivaren försiktigt och tycker ut tablett/vatten. Katten fnyser och spottar hejvilt. Tabletten ligger soggig ute på mattan och varken jag eller katten verkar vilja vara med nått mer. ”2-0”

3. Laddar om Tablettgivaren tar fast kisse som nu håller fast sig med sina klor i mattan.. Jag får linda in katten i en handduk för att undvika katt-attack! Nu jäklar ska tabletten NER och jag lyckas till slut få tabletten så långt bak att den åker ner. ”-HA” utbrister jag spontant och ohyggligt nöjd! Både jag och katten är blöta av allt vatten….

Efter denna incident känns det som läge att redan nu mentalt måla upp en bild inför onsdag då det är dags igen. Jag skall ha jeans, långärmad tröja och gärna ett par smidiga kirurghandskar av typ kevlarmaterial! Vad katten kommer kontra med lär jag få se….

//a

Etiketter: , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Anna H

  Svar till Betraktaren X (2013-02-19 07:47)
  …..ja eller inte…. Underskattade den där varelsens vapen i form av vassa klor och tänder!!!! //a

 2. Anna H

  Svar till Betraktaren X (2013-02-19 08:07)
  Kanske jag som är tjurig…eller gillar utmaningen?! Känner mig dock inte allt för taggad inför onsdag…. Ska affirmera…. //a

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Känner igen det där med att man tror att tabletten gått ner i strupen, för att man sedan ska hitta den hängandes i pälsen, eller som Eloise, som kniper ihop munnen,man väntar… väntar och då man tror att det är grönt så spottar hon ut den.

 4. Anders

  Har hört ryktas att veterinärer brukar linda in bråkiga katter i en handduk. Vet dock inte om det är sant.

  Tacka vet jag hundar, dem lurar man lätt genom att linda in medicinen i en ost eller skinkbit 😉

 5. Anna H

  Svar till Anders (2013-02-19 19:26)
  Jodå det blev så jag fick göra tillslut!!! Ta till handduk 🙂 Önskar också det gick att lirka in den här tabletten i tex skinka men ICKET!! Skal klura på morgondagen och börja projektet i TID!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.