Alla dessa udda muggar…

Jag fick nog av dom fula konforma gröna ikea-muggarna som stod i mitt skåp en dag. Dom åkte ut. Dom gjorde mig bara irriterad. Jag hade EN mugg som jag älskade och som jag alltid valde först -var den inte ren blev jag snudd på besviken…

Det där fick mig att reflektera. Jag ville ha flera muggar som jag ville välja först. Därefter fick jag en ny "hobby" i mitt liv. -Ser jag en mugg som jag får en känsla för -Då köper jag den och bara EN. Å det är inte lätt att hitta dessa muggar och man vet aldrig när man snubblar över dom heller!

Detta kopp/mugg beteende fick en djupare mening när jag hörde talas om att filosofen Kierkegaard hade ett skåp med 50 olika/udda kaffekoppar. När han fick besök fick gästen själv välja sin kopp och sedan berätta varför HEN valde just den.

Prästen Ted Harris och journalisten Ann Lagerström har skrivit boken "Konsten att leva innerligt. Existentialism för den moderna människan." som gör Kierkegaards tankar och filosofi mer begriplig och konkret. Så om någon fler är intresserad av att reflektera lite i vardagen och hur det är att vara människa är det ett boktips inför alla helgdagar som stundar…

 

Själv är jag nöjd med mitt nyaste muggfynd till min egen lilla samling nu är jag uppe i fyra muggar som jag vill dricka mitt morgonkaffe ur.. Det ni…

//a

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.