Flygplatsmärkligheter…

Jag tycker det finns saker man bör förundras över. Saker man kan förvånas över. Saker att bli förbannad över och saker man kan glädjas över. Sedan finns det saker som bara är helt ologiskt och obegripligt. Besynnerligt på något vis.

När jag flyger är det ett jädra pyssel med att sätta lilla läppglanset, ögondroppspipetter och nässprayen i en genomskinlig påse! Råkar man ha köpt en liten flaska mineralvatten är det bara att kasta den i soptunnan! Det är NEJT, NIXPIX, NO WAY! Safty first. 

Jag har hört om "för stora tandkrämstuber" och nagelfilar som också fått kasseras på stående fot inför suckande väntande kö. 

Jag brukar själv "pipa" när jag går genom larmbågarna trots att jag slitit av bältet och ibland verkar det faktiskt inte finnas någon rimlig förklaring till varför jag piper. I just do! Å så känner man sig som en terrorist!

Alltså, tandkräm och nagelfilar är hotfullt… Men det HÄR… Det är helt okej att ta ombord på flygplanet… iNNE i kabinen!

Jag funderar på vad man skall dra för slutsatser av detta? Är ett rån utfört med tandkärm som vapen VÄRRE än ett rån utfört med en kniv -Eftersom tandkärm SKULLE kunna vara en form av planerad terror eller? 

Mycket mycket märkligt måste jag säga! Å MÄRKLIGT att måsta kasta ramlösa när man faktiskt får gå ombord efter att ha köpt en kniv i en taxfreebutik!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Anders

    Glömde att jag hade fickkniven i jackan när jag stod i kön till säkerhetskontrollen, men fick behålla den eftersom bladet var kortare än sex centimeter. Så det är nog förklaringen till varför det går bra med vissa knivar. Lika tur hade inte min kollega som blev av med fickkniven i säkerhetskontrollen. Det roliga var att de serverade kött på planet och för att kunna skära det så följde det med LÅNGA och vassa köttknivar 🙂

    Vad gäller vätskor så förstår man att framförallt kvinnor blir irriterade när de blir av med hudprodukter som de kanske ibland betalt dyra pengar för.

  2. Anna H

    Svar till Anders (2013-05-18 09:28)
    Det är ju paradoxen som är så obegripligt komisk tycker jag. Att en fickkniv går bra men inte tandkräm?!
    Å kosmetika kastas icket 🙂
    //a

  3. Anders

    Grejen är förmodligen att en kniv är precis vad det ser ut att vara medans vätskor kan vara precis vad som helst, allt från ofarlig hudkräm till något explosivt.

    Men visst blir man konspiratorisk när de först plockarav folk alla vätskor i säkerhetskontrollen och sedan får man kryssa mellan hyllorna i taxfree-shoppen för att komma till gaten…

  4. Anna H

    Svar till Anders (2013-05-18 11:15)
    Mycket mycket märkligt är vad det är! Å humor när man snudd skall ta av sig allt för att gå pipfri genom bågarna! //a

  5. Maria Lundmark Hällsten

    Lillbrorsan köpte en utsmyckad dolk, modell större, då han gjorde militärtjänsten i Ryssland…inte populärt på flygplatsen, han fick lämna den där. Han hade till och med glömt bort att den låg i väskan 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.