Tvättråd…

Kläder kommer märkta med råd om hur man skall eller inte skall tvätta plaggen. Jag tillhör den där gruppen människor som faktiskt läser dom råden.

För någon vecka sedan skulle jag i all hast dra på mig min nyinköpta fina ljuvliga tunika och kunde icket begripa vad som var fel. Tills jag insåg att den faktiskt krypt! För mycket kalasande var min spontana tanke tills jag kom ihåg att den råkat åka med en tvätt på 60grader. Den skulle tvättas på max 30 -Ty DET visste jag eftersom jag lusläst lappen!

Jag vet att när jag tömde just DEN maskinen och upptäckte att tunikan åkt med sängkläderna så fladdrade det till av en viss oro att den kanske skulle vara förstörd. Jag hoppades dock på att tvättrådet var mesigt tilltaget! Det var det ju då inte alls… Den tålde inte alls varm tvätt! 

Tvättråd tycks ha blivit centralt efter mitt planerade inköp av en Desigual klänning och jag uppmärksammade att den bara tålde kemtvätt. Kollade raskt upp min tunika som dinglade i min garderob (av samma märke) och blev varse att den enbart tål handtvätt! Sånt fungerar ju inte i min tillvaro!!

Min svägerska och jag hade rätt roligt åt en topp som hon prövat i en butik men dizzat efter att ha konstaterat att den inte fick tvättas at all! Varken för hand, i maskin eller på kemtvätt! Vad gör man då liksom? Engångs topp för några tusen?! Nej tack!

LÄRDOM: Tvättråd är TYDLIGEN till för att följas… 

Surt sa räven…. mycket surt… 🙂

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anders

  Det mest idiotiska jag varit med om när det gäller tvättråd var träningsplagg som skulle tvättas i 30 grader. Sådant som man svettas i vill man gärna tvätta i lite högre temperatur…

  Det är f.ö. många saker att tänka på när man köper kläder förutom tvättråden. Vi män som inte konkar omkring på jättelika handväskor måste t.ex. tänka på att fickorna ska rymma plånbok, mobiltelefon, penna, multiverktyg och andra oumbärliga ting 🙂

  Ja, tänk vilka I-landsproblem vi tvingas brottas med i sverige!

 2. Anna H

  Svar till Anders (2013-05-27 14:49)
  Usch… träningskläder på 30 grader lät ju snudd på lika dumt som en topp som inte får tvättas alls!!
  HAHAHA gillar skarpt i-landsproblemet med att planera kläder utifrån fickor för allehanda bra-att-ha saker //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.