Life of Pi…

Life of Pi (Berättelsen om Pi)

Life of Pi är en film i regi av Ang Lee och som är baserad på en roman av Yann Martel. Förra helgen fick jag se filmen tillsammans med min son, dubbad på svenska. Den unge hade redan sett den så han bestämde att tråkigt prat skulle vi hoppa över, han ville se action till havs!

Filmen var oerhört vacker! Som en vän uttryckte det "bara snyggheten gör den värd en andra titt". Idag, efter min tur ute i skogen, beslöt jag mig för att se filmen själv (allt för att skjuta upp städningen!!). Det var en fröjd att se filmen på engelska och utan textremsor. Det gav filmen djup och gjorde den ännu mera vacker när jag fick ta del av hela stroyn.

Filmen handlar om Piscine Molitor Patel (Pi) som blir skeppsbruten och kampen för överlevnad på en liten livbåt i sällskap med en fullvuxen bengalisk tiger vid namn RIchard Parker.

Jag rekommenderar varmt vuxna som gillar filmer med vackra vyer och vidunderliga budskap att se filmen!

Här följer några rader från slutet… Så om du absolut inte fixar någon form av spoilers bör du sluta läsa NU!

"…And so Richard Parker went ahead of me. Ha stretched his legs and walked along the shore. At the edge of the jungle, he stopped. I was certain he was going to look back at me….flatten his ears to his head, growl. That he would bring our friendship to an end in some way. But he stared ahead into the jungle. And then, Richard Parker, my fierce companion, the terrible one who kept me alive disappeared forever from my life…

…I wept like a child. Not because I was overwhelmed at having survived, although I was. I was weeping because Richard Parker left med son uncermoniously. It broke my heart…"

Bara se filmen!

//a

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.