Jag borstar för hushållsekonomin!

Det slår mig varje gång det börjar dra ihop sig att gå till tandläkaren hur otroligt flitig jag blir på att använda tandtråd, skölja flourskölj samt använda min eltandborste. Likaså dagen D när jag skall dit. Efter besök hos tandläkaren kan jag inspireras att köpa något nytt för tänderna, som flourtabletter eller liknande! 

Don’t get me wrong -Jag borstar alltid mina tänder minst två gånger om dagen, med flourtandkräm, visst använder jag tandtråd MEN det är som i och med att en kallellse dyker upp i brevlådan så blir det en ökad medvetenhet om gaddarna.

Det går rätt fort efter besöket så är tandborstning "vardag" igen och inte en medveten satsning för god tandhälsa. 

Härom veckan snubblade jag över en produkt som jag minns från det att jag var liten… Nämligen infärgningstabletter som tuggas och så ser man hur bra/dåligt man borstat tänderna.

Jag tänkte att min son ville testa en tablett. Visst ville han MEN det var viktigt att jag gjorde det först… Hm Hm Hm… Tabletten smakade precis som jag minns MEN nu blev man helt BLÅ i hela gapet. Jag sköljde och spottade frenetiskt och kunde sedan konstatera att tungan gått från att vara blå till att bli rosa -Chockrosa! Efter det var kiddo glad att jag testat först!

Dagens tabletter mäter nämligen både nytt plack (rosa) och gammalt (blått) på tänderna!

Några fler tabletter vill jag nog inte testa, men det är inte en dum tanke att man konkret mellan tandläkarbesöken håller lite koll på tänderna. Att bara göra sin rutinkontroll kostar ju sina kulor! Därför är i allafall jag ytterst angelägen om att borsta för ekonomin om inte annat 🙂

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.