Mandomsprov för kvinnor…

I min värld finns det tillfällen då vi ställs inför ”mandomsprovet”. Det är dom lägen när det bara är att spotta i nävarna och göra dom där sakerna som vi inte alls tycker är roliga, är intresserade av och som oftast brukat ligga på mannens ansvarslista. Så har det då blivit så att man står utan man och inser att ”it’s now or never”. Det är i just dom lägena jag insett att jag är mera könsstereotyp än ever!

I mitt fall innebar detta mandomsprov tiden då jag hade huset kvar SJÄLV. Jag målade om det ensam invändigt, jag rev och slet, jag körde slagborr, sticksåg, jag röjde buskar, skottade snö och jag bytte däck på bilen. Jag tog mig an alla dom där uppgifterna och såg det som en utmaning. Något som skulle bemästras.

Slutet på den processen avslutades efter att jag varit på Coop och köpt expanderplugg för att sätta upp en hylla med både borr, vattenpass och tumstock. Därefter konstaterade jag att jag var redo att få min penis! Jag hade bevisat för mig själv att jag kunde göra alla dom där sakerna som bara MANNEN tidigare gjort. Sedan dess har det varit en fråga om VAL och om att VILJA. Jag vet att jag KAN men jag vill inte.

I den arla morgontimman satt jag och min bästa vän och tittade hålögt på varandra. Hon bävade inför dagen och jag sade över kaffekoppen att det var dags för hennes mandomsprov.

Hon skall köra bil MED släp från Umeå till Stockholm. Det här var verkligen INTE ett roligt mandomsprov och hon våndades och oroade sig för hur i friden hon skulle tackla det hela.

Jag som aldrig kört med släp kom givetvis med massor med goda råd: fika och ät bara på ställen LÄNGST E4:an (ställen som Docksta är ju idealiskt), blir det långa köer bakom dig stanna på en p-ficka och släpp förbi trafiken osv.

Den stora våndan var projektet att TANKA bilen med ett SLÄP, även där hade jag lösningar: BE OM HJÄLP! Måste ju finnas någon vänlig själ som känner sig mera bekväm att snurra runt bensinpumpar med värsta släpet och som kan göra dagens goda gärning!

Jag sade lugnt att när hon landat i huvudstaden skulle hon vara redo att få sin penis och hädanefter rekommenderade jag henne att unna sig flyttfirma vid eventuella behov! Efter dagen vet hon att hon kan och sedan kan hon välja om hon vill göra det igen eller inte. Mycket enkelt liksom!

Jag väntar med spänning på att följa hennes resa genom länen längst vägen.

…å jag avundas inte henne men är sjukt imponerad att hon ens gör det!

//a

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Anders

    Det är det jag alltid har sagt: Kvinnor kan, OM de vill 😉 Män däremot kan inte skylla ifrån sig när de inte känner för att göra något typiskt manligt, de FÖRVÄNTAS kunna det 🙂

    PS: Det går nog alldeles utmärkt för din väninna att köra släp till Stockholm, särskilt om hon tar det lugnt och försiktigt och du skulle nog klara det också om du bara ville.

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Jag håller med! Vi KAN om vi VILL! Men så länge det är möjligt slipper jag gärna baxa släp, med det vore roligt att testa att BACKA med släp… Har smått komiska minnen kring det från barndomen… (min far har säkert trauma än idag kring just den incidenten!). //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.