Hustomte..

Ja jag har då verkligen gått in i rollen som husmor, ”kloakemäster”, hustomte, trädgårdsmästare och gud-vet-allt!

Är det inte lingonsylt som huset utrustas med så är det saltgurka, jag börjar känna mig mera medelålders än mina egna bortflugna päron!

Sonen är ansvarig för blommorna på framsidan vilka han vattnar exemplariskt. Jag är ansvarig för allt annat. Har rensat ogräs som muterat hejdlöst i buskarna och har klippt gräsmattan. Har även avverkat flera fina rosenbuskskott som mer eller mindre tagit över vissa delar av gräsmattan.

Jag roar mig med att gå runt och noppa döda blomster och tar fram sekatören för att klippa bort eventuella pinnar…

Jag kan då inte ens stå ut med tanken på att ignorera alla fina röda vinbär heller som mina päron bara dizzat och lämnat utan jag har minsann passat på att plocka och frysa in. (JA! Jag fryser även in blad då jag tycker dom är otroligt vackra som dekoration på till exempel en tråkig kladdkaka!).

Intet skall förfaras...

Intet skall förfaras…

Jag börjar se framemot att flytta hem till mitt EGET hem på allvar. Det känns som att VARDAGEN efter semestern kommer vara rena rama föryngringsresan för min del!

….men faktum är att jag kommer sakna det där grävandet, klippandet, rensandet i ”trädgården”. Av någon outgrundlig anledning finner jag det högst rogivande och tillfredsställande!

//a

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.