ORD: Sapiosexuell

Igår diskuterades termen ”Sapiosexuell”.

För mig var det ett nytt ord men det var som att bitarna i mitt livspussel föll på plats -JA jag är absolut sapiosexuell.

Googlade saken och det visar sig att det redan 2004 fanns en definition av Sapiosexual på Urban Dictionary

Vad är sapiosexuell? Det är helt enkelt när man anser att intelligens är det mest attraktiva hos andra människor! Not a pice of ass alltså!

”I want an incisive, inquisitive, insightful, irreverent mind. I want someone for whom philosophical discussion is foreplay. I want someone who sometimes makes me go ouch due to their wit and evil sense of humor. I want someone that I can reach out and touch randomly. I want someone I can cuddle with. I decided all that means that I am sapiosexual.” Av Mr. M Ister 26, May 2004 (Urban Dictionary)

 

Älskar nya ord!

//a

 

6 kommentarer

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Önskar dig också en trevlig helg! Sapiosexuell tycker jag var ett klockrent ord och koncept! 🙂 //a

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Jag gillade konceptet/ordet skarpt!! Nu njuter jag i skogen framför öppenspisen -Naturromantiker och sapiosexuell är etiketter jag kan tänka mig! Ha en underbar helg! KRAM //a

 1. Helena Nilsson Springare

  Haha.. jaa.. själv är jag nog bara… Sexuell antar jag… det finns måååånga sätt att vara det på och det känns så onödigt att bara sätta ett ord på varje grej så det är väl bättre att täcka det mesta tänkte jag *fniss*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.