Politiker PLUS?!

Som ensamstående har jag prioriterat bort  att ha en prenumeration på den lokala dagstidningen. När nu hela kalaset, även på nätet, blivit en kostnadsfråga surnar jag som bekant till.

Har läst kommentarer och synpunkter på ”Nya VK” och en sak jag finner intressant är att ÄVEN om jag betalar kommer jag ändå dras med reklam och nonsens som jag tog för givet att jag skulle slippa! Som när sonen hittar en app, han får prova gratis-varianten och verkar den bra kan han få köpa den för 7kr och på så sätt slippa irriterande, störande reklam.

Det jag verkligen saknar nu när VK’s rapportering plötsligt blivit så exklusiv är att kunna ta del av vad som händer i Umeå Kommun! Budgeten är intressant för alla! Därför måste jag än en gång lyfta min tacksamhet över det faktum att så många politiker som verkar i Umeå/Västerbotten faktiskt bloggar på vk.se.

Min stora fasa är att VK kommer på att dom kan tjäna en slant även på dessa bloggar och således blir det enbart VK-prenumeranter som kan ta del av t.ex. politikers bloggar eller tänk…. bloggar om BJÖRKLÖVEN!!!! Inget skulle förvåna mig, väldigt lite är gratis i dag! (Så lite att jag fortfarande blir glad när jag handlar på en affär som faktiskt erbjuder sina kunder en påse helt GRATIS!)

Idag har jag hunnit med att läsa Anders Ågren, Lennart Holmlund och Peder Westerberg -Tack!

Och eftersom jag inte kan läsa vk.se skall jag istället fördjupa mig i min nya fina Ikea-katalog…. Som jag beställt och fått hemskickad i ett kuvert… Helt gratis!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Anders

    Det finns inget som är helt gratis så länge de som ligger bakom en vara eller tjänst får betalt för det arbete som de utför och när varan eller tjänsten har kostat något att producera. Gratis plastpåsar och gratis produktkataloger betalar man också för via ett något högre pris på de varor och tjänster man köper från dessa företag. Det är bara inte lika påtagligt som när man får betala för något separat. Samma sak med offentliga tjänster som skola, sjukvård, gator etc. där man på sin höjd bara behöver betala en mindre del av den totala kostnaden, de finansieras helt eller delvis via den skatt som tas ut på löner och kapital. Att din son bara behöver betala sju kronor för en app för att slippa reklamen betyder förmodligen att det inte kostar mer att producera och distribuera appen.

    Jag håller med om att reklamen på vk.se:s nya plus-tjänst är störande, men även papperstidningar innehåller mer eller mindre reklam. Vi får se om jag är villig att betala 179 kr i månaden för VK i elektronisk form då jag tycker det är i mesta laget i förhållande till det man får. Men alternativet är antingen att tvingas stå ut med ännu mer reklam eller att betala ännu mer för att få pappersvarianten i brevlådan eller avstå från de nyheter som VK förmedlar. Eller möjligen nöja mig med de få nyheter som jag får via reklamblaskorna som ramlar ner i brevlådan eller titta på Västerbottensnytt via tv:n. TV-licensen betalar jag ju redan, för gratis är ju inget inte ens Facebooks eller Googles tjänster…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.