Kulturell analfabet?

Igår besökte jag BILDMUSEET. För första gången… Kändes som en bra balans till lördagens flärdfulla dag i ytlighetens tecken!

Jag har länge varit ”på väg” men aldrig kommit iväg. Visst har jag passerat och visste väl vart det låg men jag hade aldrig passerat innanför dess dörrar.

Först och främst är jag grymt imponerad av BYGGNADEN. Den i sig fick mig att oh:a och ah:a. Utsikten från själva bildmuseet fick mig att göra detsamma. Kunde inte vara vackrare beläget vid älven. Jag såg ÄNTLIGEN den beryktade KLÄDNYPAN utanför. Jag häpnades över rymden och ljuset i den gigantiska lokalen. DET var liksom iT för mig.

Shoppen där man kunde köpa olika allehanda skojiga saker och böcker var också riktigt intressant. När jag landat på plats konstaterade jag till mitt sällskap att just SHOPPEN skulle vara det min son skulle gilla mest, jag tror jag talade om mig själv då.

Sedan gick vi runt på alla olika våningar och utställningar.

Jag konstaterar att jag inte begriper mig på performance-art så till den  milda grad att jag börjar OH:a och AH:a. Vi konstaterade gemensamt att det som förmodligen varit mest intressant att verkligen stanna upp i 74 minuter och ge sig tid att se var Re(HERS)al, en utställning/film där man blandat ihop kvinnliga karaktärer från olika filmer/draman. Jag misstänker att min fascination kring just denna utställning handlade om det faktum att en av karaktärerna var från BladRunner!! Vi stannade dock inte i 74 minuter i den vita filmlokalen.

Jag gissar att en guidad tur av det hela hade varit en bättre idé än att fritt ströva som en ren runt bland dom olika utställningarna. Jag begrep i ärlighetens namn inte mycket av det jag såg. Eller så förstod jag inte vad det var jag skulle begripa.

FiKET var fantastiskt -DET begrep jag. Gott fika och vacker utsikt. Fullsmockat var det också av människor i alla åldrar. Det var riktigt trevligt. I synnerhet när man har roligt sällskap att prata hokuspokus-teorier med.

MEN trots att jag inte begrep konsten i sig måste jag säga att jag absolut vill tillbaks och se MERA. Det gav mersmak vilket borde betyda att jag har någonslags utvecklingspotential när det gäller den här formen av kultur!

//a

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.