Utopia -Why not Insectopia?

Igår besökte jag en dörröppning till nya kungspassagen… Ursäkta Utopia!

Idag när jag höll på att göra mig i ordning var jag övertygad om att filmen ANTZ från 1998 hade sin helt egna variant av Utopia.

ANTZ var den första animerade filmen från DreamWorks Animation och rösterna tillhörde Woody Allen, Sharon Stone, Gene Hackman och Sylvester Stalone (således rätt tunga namn för en ”barnfilm”). Filmen fungerar riktigt bra än idag.

Arbetsmyran Z vill komma ut ur stacken för att få se prinsessan Bala och efter en hel del om och men hamnar dom på sitt eget äventyr utanför stacken. Myten om ”Insectopia” visar sig också vara sann -Det FiNNS därute!

Insectopia motsvarar således människans dröm om Utopia. Insectopia är betydligt lättare att illustrera då det är en soptipp. Full av ruttna äpplen, halvätna dounuts och annat skräp och skrot. Men lyckliga är dom små myrorna när dom kommit dit!!

Utopia i Umeå verkar också bångna av mat… Vad det finns för affärer därinne har jag inte hunnit inspektera. Lycklig blev jag inte av att kliva in utan vände som sagt i en dörr. Utopia får vänta för  min del och något säger mig att det är kvar för att stanna. Någon utopi förväntar jag mig inte att finna innanför dom glassiga väggarna och dom nya lokalerna.

Fantastiskt intressant namn i allafall… Utopia… Jag tycker Insectopia hade varit mera kaxigt och öppet för tolkningar!

//a

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Torbjörn Olofsson

    Hahaha så sant själv har jag sån tur att allt jag behöver finns på ersboda då jag är in å storhandlar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.