I nästa liv: DEL 6 -Helpdesk!

I nästa liv skall jag utöver mina redan lagda planer lägga en bisyssla till handlingarna. Å den skall jag TJÄNA PENGAR PÅ!

Jag skall vara HELPDESK #1

När någon ringer förtvivlat med tekniska problem skall jag börja att fråga (med slö och släpig röst) om dom kollat om sladdarna sitter i.

Sedan skall jag fila naglarna medan den som ringer kryper runt och börjar kolla kopplingar etc, sedan när dom gjort det skall jag be dom starta om prylen dom ringer om och sucka uttråkat medan dom pillar på med det…

NEJ just ja… jag skall ju vara HELPDESK #1

Idag har jag fått hjälpa en… hrm… låt säga… KOLLEGA att begripa vart alla appar tog vägen efter installation av iOS 7.nånting på iPhonen….

Sedan har jag nyss blivit uppringd av en lugn TARZAN som skulle hjälpa en kvittrande UGGLA att få in sim-kontakterna på den nya Galaxy telefonen. Jepp Ugglan migrerar till den ”moderna generationens” ”mobiler”.

Här uppstod ju direkt problem då jag är en Apple-nörd. Men HEY Helpdesk #1 tar emot och är öppen för nya utmaningar.

-Gå till kontakter… Finns det iNGENstans där du kan liksom välja att importera från SiM

-NÄ, det finns ingenting…

-Okej… MEN du testa att gå på inställningar.. eller kanske heter det verktyg eller nått sånt…Hittar du något typ liknande?

-Jo..hmm…mummel mummel mummel…

-Jamen säg alternativen HÖGT

-Bla bla bla bla

-Äh inget låter ju rimligt…

Frustrerat började jag inse att mina spontana -kolla om sladden är i-alternativ började ta slut… WTF hur svårt kan det vara?!?! Sånt där skall ju liksom ske automatiskt!!!! Bara att sätta igång och googla saken…

-Okej gör så här (Med nyvunnen skärpa och skarpthet i tonen!) Tryck på Kontakter, tryck på fliken kontakter, tryck på menyknappen

-JAMEN INGET HÄNDER JUH!?!?!?!?! frustrerad Tarzan går igång…

Jag stirrar på en bild av själva telefonen på min skärm…

-Jamen glöm inte att det liksom finns knappar å alternativ på själva telefonen inte bara svepflikar

-Jaha..jaaaa kolla här… JA å Importera

-Jepp

-Å … Ja…

-Exakt…

HA -vi lyckades ju över telefon

(Gick det, kvittritttade Ugglan i bakgrunden)

Samtalet över…

Jag å min far Tarzan kan ha fantastiska samtal om tekniska prylar och problem…

I nästa liv… skall jag vara HelpDesk #1

//a

 

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

 1. Torbjörn Olofsson

  Hahaha låter som då jag ska ha hjälp av sonen fast det brukar sluta med en resa till östersund så han kan fixa min dator eller telefon live. Han är oxå en äppel nörd å tycker jag ska byta 😉

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Apple är UNDERBART! Ty det är så enkelt 😀 Jag får dock ryckningar i ögonbrynet om päronen vill ha hjälp med allt som heter: iTunes, Apple-id och Apple-TV…. Å jag brukar hoppa på cykeln om det spårar ur totalt för att assistera live! //a

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Jag älskar Johan Glans! Å det temperament som glimmade till hos honom över ”skrivarjäveln” påminner mer om den Helpdesk-stil jag tänker mig… Jag tänker alltså tala klartext som ”grejen” ”typ” ”flirpen” etc samt explicit språk för att jag menar allvar om den som ringer vägrar fatta något!!

   Ja, så får det bli…

   //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.