Kluven syssla…

Jag HAR ju knorrat i min blogg (11/5-2013) när jag stilla önskade att grannen skulle ta ner sin julbelysning från sin altan…

Nu står jag i valet och kvalet OM jag skall sätta upp min egen slinga redan NU för att undvika frostskador! Förra året stod jag ute i någon form av snöstorm. Det var skitkallt och jag var tvungen att knyta små snören för att hålla kalaset på plats. Jag minns att jag tillslut var så kall om fingrarna att jag inte längre kunde knyta knutar, då det kändes som att fingrarna fryst mitt i en rörelse.

Jag tänker… Jag kan ju MONTERA slingan men jag behöver ju absolut inte TÄNDA den!!!

Eller bidrar man då till den där kollektiva julhetsen -Ty det är det sista jag stödjer! Jag blir helt matt att läsa på facebook om människor som är klara med sina julklappsinköp i oktober och som redan knåpat ihop adventskalendrar till sina barn!

För mig är december en månad där man påtar på i en tillvaro som doftar pepparkakor! Å så tar man en sak i taget, väntar inte till sista minuten och så löser det sig så bra…

MEN nu är det november och det är ypperligt läge att peta på ute runt balkongen… Jag tror banne mig jag smyger upp den där slingan lite diskret…

… japp…. så får det blir!

//a

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

 1. Anders

  På min väg till jobbet om dagarna så har jag konstaterat att det redan är ett flertal som pyntat sina balkonger med ljusslingor + en granne som har satt upp en slinga med blåa lampor. Med tanke på mörkret som ju inte blir bättre av att det dessutom är blött och snöfritt så tycker jag dock att det är riktigt trevligt med ljusslingorna.

  Då stör det mig mera att man i butikerna redan har börjat med julpynt, glögg, julgodis etc. Förstår att det gynnar handeln (och därmed svensk ekonomi) att börja tidigt, men tycker att man kunde lugna sig till första advent i allafall. Blir bara påmind om att ännu ett år snart är till ända när man plockar fram julgrejorna så tidigt, vilket nästan är lite stressande. Vart tar åren vägen? 🙂

  F.ö. så är det smart av dig att passa på nu så att du slipper frysa mer än nödvändigt när slingan ska upp.

  PS: Såg en som hade köpt tre rullar julklappspapper i kön framför mig när jag var och handlade idag och kunde inte bestämma mig för om personen i fråga var komplett galen eller klok som var ute i så god tid 🙂 Själv väntar jag till veckan innan jul. Hinner utan stress ändå.

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Blå lampor tycker jag lyser så iskallt… MEN dom lyser BRA!

   Att ligga steget före gillar jag, men jultomatar och pynt i oktober känns bara för mycket för tidigt och för crazy! Det var absolut bra att montera idag då det inte var några problem att jobba utan vantar!

   MEN att vänta till veckan iNNAN jul… Då skulle jag ha panikångest eftersom hela december är ett enda ”tänk-om-jag-får-magsjuka” träsk! En av mina väninnor hade skjutit upp julhandeln och fick bittert ångra det när hela familjen kollektivt drabbades av värsta vinterkräkar’n genom tiderna 🙂
   //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.