Universalförklaring för Kvinnors buksmärtor!

När kvinnor (från typ 15-30+ år) söker vård för dunkla, diffusa smärtor från mag-området har heter första steget i att utröna vad felet är: Är du gravid? Oavsett hur mycket man som kvinna intyga omöjligheten börjar man DÄR! Graviditetstest är första steget man som kvinna får gå igenom. SEDAN kan man konstatera att OJ du har en svullen lever… OJ det är blindtarmen… OJ du har tumörer i tjocktarmen… Men icke förrän det är konstaterat att man INTE är gravid!

I mitt fall som haft problem med såväl UC som PSC vet jag detta väldigt väl, då jag ofta haft just dunkla diffusa smärtor från magområdet. Flera kvinnor jag känner kan vittna om samma steg i processen för att utröna vad som är orsak till buksmärtor!

Om man de facto ÄR gravid som kvinna och kommer in med akut gallstensanfall och spyr betyder inte det att man får någon som helst hjälp förrän efter ett dygn av sjuk smärta då läkaren kan stå med händerna i sidan och se dryg ut och säga: ”Du är ju gravid” innan hen slutligen inser att något faktiskt kanske är fel! Får du besvär med nästäppa, reflux, karpaltunnelsyndrom, foglossning från helvetet heter det också att ”-Du är gravid, helt normalt och Lycka till!”

Nu har jag dock insett att jag hamnat över det där kategoriska strecken till nästa universallösning för kvinnor…

Nu heter det: –Du har fyllt 40!

Det var då själva faAn vad det generaliseras när det gäller kvinnor!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Det är samma sak om man fått en ’diffus’ diagnos. Jag har IBS och då får jag hela tiden höra ’men du har ju IBS’… En gång blev jag väldigt sned på en läkare på akuten och sa ’ så skönt då och det betyder att jag aldrig kan drabbas av tarmcancer, eller?’ Mitt ex hade eksem och man påbörjade en jättelik utredning… men han är ju man. Jag fick bara kortisonsalva. Det gäller att stå på sig. Kram

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Mycket mycket märkligt är vad det är! EN man jag känner sökte för förkylning och halsont och där drog man igång stora trumman och han skickades (under vilda protester) på en GASTROSKOPI!! Snacka om olika bemötande!! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.