Do nothing…

Att vara medveten i nuet. Låter ju så jäkla präktigt och enkelt. Jag kan meddela att sitta stilla på en stol, i en fotölj eller ligga ner och göra ingenting är VÄLDIGT svårt. Att somna är iNTE målet med denna övning! Utan man skall vara vaken och rikta uppmärksamheten inåt, känna in kroppen. Dessa små ”pauser” gör faktiskt att vi vilar en stund så det ger på sätt och vis energi. Detta ger vila för både HJÄRNAN och kroppen vilket vi i dagens samhälle med informationsflöde 24-7 kan behöva!

Att inte se på tv, bläddra i en tidning, peta på mobilen, inte lyssna på musik eller radio utan bara sitta och lyssna inåt ÄR en konst.

När jag började öva detta för flera år sedan klarade jag knappt en minut! Jag har hört dom som testat och som på minuten flugit upp som katapulter och kastat sig över torra blomblad bara för att GÖRA något. Idag kan jag hålla fast i ”ingenting” rätt länge UTAN att somna men det är allt annat än tvärenkelt. Det kluriga är att inte låta tankarna vandra iväg, börja lösa problem eller grubbla över veckans matsedel, utan att bara fokusera på hur det känns här eller där i kroppen!

Anledningen till dessa reflektioner är att jag slog på en julskiva och jag ville bara spy efter några klämkäcka låtar -I stället tog jag och satte mig ner och fokuserade inåt en stund. Därefter diskade jag upp dom sotsvarta glasen till min lykta som står utanför min dörr!

Nu känner jag mig samlad och tänker att potatis och ugnsrostade grönsaker borde bli en perfekt middag!

//a

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.