Män & min vilda fantasi…

Herregud! Jag har blivit en googlenörd! Vi snackar Google Analytics -I have no life därför hänger jag och stirrar på Realtidens händelser i ren och skär tristess.

Dra på trissor vilken grej den uppfinningen ÄR!

Igår blev jag eld och lågor, konstaterade att jag faktiskt har besökare från såväl Norge som Finland och inte bara några enstaka då och då! Fantastiskt roligt!

Sedan började jag klicka runt där på panelen i Analytics… Men vad skådar mitt norra öga… Fler MÄN än kvinnor läser min blogg?! Å vilka intressen folk har som drar sig hit och vilket åldersspann…

Någonstans där började min fantasi bromsa in och i stället tog mitt rationella över. Konstaterade att jag förmodligen bara gissade varpå jag ringde upp en man som kan det här med ”datan”. Då vi skulle ses idag bad jag att han skulle tänka igenom Analytics och hjälpa mig att begripa några saker…

…å nu är det konstaterat att allt bara var vilda fantasier.

Det här med att det var mera män än kvinnor var liksom ålders- och intressekategorierna enbart EXEMPEL. Jag har iNTE kopplat in den ”spårningen” till min blogg… -Å kommer iNTE göra det heller!

Konstaterade när jag satt vid min älskade Mac och ställde alla miljoner frågor kring Analytic att jag kände mig precis som en av alla kvinnor som jag själv utbildat under min tid som it-pedagog -Som frenetiskt klickar runt med musen och inte har en susning om vad i hela friden hon egentligen gör!

//a

PS: Tack R för att du inte tappade tålamodet när jag försökte ställa om datumintervallet… Jag hade förmodligen lackat ur!

 

Etiketter: , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Anders

  Du har väl hört den bevingade frasen ”Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik” 😉

  Kan nog tänka mig att Google Analytics kan vara antingen en ego-booster eller ego-knäckare beroende på hur välbesökt ens sajt är.

  Om inte annat så är Google Analytics en påminnelse om hur mycket internetföretagen vet om oss internetanvändare. Google lyckades till exempel med en skrämmande exakthet visa svininfluensans utbredning 2009. För vad gör folk när de blir sjuka? Jo, de Googlar sina symptom.

  Jag som har jobbat med IT-säkerhet brukar tänka på vad jag gör på internet för att inte lämna spår som jag inte vill efter mig. Fast, vem bryr sig om vad lilla jag gör när det finns dem som vräker ut sina liv på internet 😉

  Tröttnade dock på att få annonser uppslängda i ansiktet som var baserade på saker som jag Googlat efter och stängde av den funktionen i surfplattan. Vill ju inte gynna internetföretagen mer än nödvändigt 😉

  Man får själv bestämma hur mycket spår man vill lämna efter sig på internet och agera därefter. För som min klyscha brukar vara: Det finns inget som är helt gratis, vi får betala för saker på ett eller annat sätt även om det inte ser ut så 😉

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Hm hm hm… Jag citerar ”…brukar tänka på vad jag gör på internet för att inte lämna spår som jag inte vill efter mig…” Som Fröken Krass får ju detta mig sjukt nyfiken och får massor med tänkbara idéer på vad det är för sajter Du inte vill lämna spår efter dig… 😀 Skämt å sido, förstår vad du menar…

   JA FY, vad somliga människor fläker ut sig på nätet… Som dom här BLOGGARNA till exempel.. Jag har hemskt svårt för dom människorna… Behöver jag tillägga att jag är smått kluven i frågan? 😉
   //a

   • Anna H (inläggsförfattare)

    …men vänta nu… om jag nu inte skall tro allt jag läser på internet… FUCK! Igår stod det ju på FB att 19 män var intresserad att dejta mig… Gissar att det också var dikt och förbannand lögn med tanke på att dom sedan tyckte att jag ”bara” skulle registrera in mig på just DEN dejtingsajten… Hm hm hm..

    Äh.. jag städar vidare helt enkelt!
    //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.