Man jiddrar inte med julskinkan!

Fjärde advent, fjärde ljuset är inte särskilt tänt…

Julskinkan -DET är det enda jag verkligen behöver se på julbordet! Och man messar inte med julskinkan. Jag vill inte se senapspanering, nejlikor eller annat tjafs, bara en fint griljerad skinka med ägg och ströbröd -TACK!

Idag har vi haft en väldigt lugn och skön adventsdag och på förmiddagen gjorde jag i ordning julskinkan. Jag tog ut den ur kylen. Jag klippte bort NÄTET, jag klippte bort plasten, jag torkade av den, jag lade den i en form, knäckte ett ägg som jag vispade upp och jag strödde ströbröd på skinkan och skjuts in i ugnen.

När jag stod där och skulle påbörja bröandet av skinkan började jag tänka på FÖRRA året. Då hade jag tänkt vara avancerad. Jag hade sett på något av alla otals matprogram att man skulle blanda ihop ägg och ströbröd och pensla på.

Absolut -DET skulle jag fixa.

När jag sedan stod där med dom bisarra mängderna kunde jag konstatera att det var som att jag hade gjort KiTT. Enligt instruktion skulle man sedan PENSLA på blandningen. Jag kan säga att jag KLAPPADE på den.. Som en kletig lera. Det slutade med att typ halva skinkan såg ut som en inbakt-någonting och andra halvan såg mera ”Normal” ut.

Där och då bestämde jag mig för att aldrig jiddra med julskinkan.

Årets skinka blev väldigt god och med det konstaterat tror jag det är dags för en skinksmörgås innan jag knoppar in och gör mig redo för en arbetsdag som jag misstänker kommer bli hetsig!

//a

 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Mmmm… det låter gott. 🙂 Min finska mamma bakade in skinkan i ett tunt lager av rågdeg, som i ugnen blev alldeles hårt. Sen knackade vi sönder degskorpan och där inne låg en saftig skinka med allt spad kvar. Det var så himla gott och om brödet runt skinkan inte var alltför bränt, så smakade det ljuvligt eftersom insidan var indränkt med skinkspadet.
    Jag vill önska dig en riktigt GOD JUL! <3<3<3

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Det där måste jag fråga om min mor fått äta som barn! Önskar dig också en härligt GOD JUL!! Kram //a

  2. anna

    men…….senap i griljeringen är ju en klassiker och ett måste ! 🙂 griljerade min igår och den blev supergod, rapsgris för andra året som jag verkligen rekommenderar.
    ha en riktigt God Jul !
    kram

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Ja…alltså du har verkligen HELT rätt! I alla normala recept på julskinksgriljering ingår SENAP. Men jag ogillar senap så jag måste skala ner det minimala receptet till blott TVÅ ingredienser! 🙂

      Rapsgris? Det ska jag ta och kolla upp, tack för tipset!

      Å GOD JUL till dig också!!! Kram //a

Lämna ett svar till anna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.