Keep it Real?!

Igår lade jag upp en bild på den årliga ”Nyårstårtan”

Bilden är fin och väldigt lik den jag lade upp 2012. Samma tårta, olika dekoration… Det är ju jävligt präktigt och tjusigt att servera den typen av bilder! Det slår mig… Varför ser man så sällan dom VERKLIGA bilderna? Som diskberget som blir när man slitit sitt hår med den überkrångligatårtan…

Karin Boye skrev ju som bekant i dikten I rörelse: ”…det är vägen som gör mödan värd…”

När man ser allehanda matlagningprogram ser allt så snyggt och enkelt ut. Små fina skålar som man bara elegant behöver pytsa i när man står där och vevar med fina sleven. SÅ ser det inte ut när jag lagar mat eller bakar.

När jag lagar mat sprätter det som fan, ibland ramlar stekspaden i golvet så jag får studsa runt för att inte få den på fötterna. ELLER som när jag bakade Nyårstårtan och står med elvispen så att den massivt chokladiga smeten sprättar runt på mitt vita kakel… DET är realism och verklighet i mitt hem! Sånt händer.

Det händer även att mjölpåsen kan damma något kopiöst när jag skall mäta upp några deciliter och så kan sockerpåsen välta och rasa över HELA mig när jag skall hoppa efter den i höga skåpet.

Kanske är det just därför jag gillar ”BLOOPERS” så mycket, då blir det mänskligt och sant, igenkänning är så fruktansvärt SKÖNT i den här tillrätta lagda tiden!

Jag kan få lite ryckning i ögonbrynet över bilder på fint serverad mat -Vad ska jag säga liksom?

Jag kan sakna dom brända köttbitarna, rispannorna som kokat över eller sockerkakor i form av backhoppsbackar!

20140101-110355.jpg
2014 kanske får bli ett år där jag verkar för balans mellan det perfekta och verkligheten?!

Gott nytt år säger jag och tar en skvätt kaffe till!

//a

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anders

  De flesta av oss som passerat 30 vet att livet oftast inte är så perfekt som man kan få intryck av via media.

  Då är det väl egentligen mer synd om de unga och kanske framförallt då tonårstjejer som verkar tro att det finns människor som enbart lever ett liv i rikedom, har högsta betyg i allt, är supersnygga by default, supervältränade och aldrig möts av motgångar etc. I dessa fall så önskar man att de skulle få en mer nyanserad bild av hur livet faktiskt är så att de slapp bli besvikna över att de tror sig leva ett sämre liv än andra.

  Visst önskar även jag att jag fick leva ett bekymmersfritt och strulfritt liv i rikedom. Men å andra sidan så brukar jag (även om det är svårt ibland) försöka tänka att det är de svåra stunderna som som gör att man förhoppningsvis uppskattar de stunder då det går bra. Sen så har vi det otroligt bra i Sverige jämfört med människorna i de flesta andra länderna här i världen. Det borde vi vara mer tacksamma över än vad vi i allmänhet är.

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Över 30år, nu förstår jag iNGENTiNG! Skämt å sido.. Visst är det så att ålder och erfarenhet gör att man bit för bit begriper att livet inte enbart är svart/vitt, långt i från perfekt och har man väldigt tur lär man sig älska just det!

   Kan dock uppleva många i min egen ålder missnöjda över väldigt mycket så ålder är inte givet för insikt!

   Och JA vi har det sjukt bra i så många avseenden att tacksamhet ofta är på sin plats i stället för gnäll över att ”stugan saknar internet” 😉

   //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.