UB = Ulla-Bella…

IMG_2688

Att vara sjukskriven är något som många misstolkar som en lugn och skön dag hemma -Den som har den inställningen har nog aldrig varit sjuk! Jag har fått börja första vardagen efter helgerna hemmavid då jag fortfarande inte riktigt fått ordning på den tjorvande gallgången! Det är allt annat än skönt!

Jag klev upp tidigt för att vara redo med telefonen och sätta igång att ringa dvs. det som ibland känns som halva världen. Jag har hunnit prata med min chef, mailat min handläggare på försäkringskassan, pratat med GastroTeam, pratat med kirurgen, fått telefonnummer till en kontaktsköterska och talat med henne också… Vidare har jag talat med två olika försäkringsbolag då mitt fackförbund nu uppgått i Unionen och då gäller det för sånna som mig att vara med i just försäkringsfrågorna.

Sånna som jag får nämligen inte teckna försäkringar hur som helst eftersom vi är allt annat än önskvärda hos försäkringsbolagen!

Sonen som har sin sista dag på jullovet sitter med en filt i soffan tillsammans med mormor som är här -Ja, då jag har ont är jag även trött. Som sagt -Keep it real!

Är otroligt glad för dom kontaktkanaler jag har in till sjukhuset -När man har sjukdomar som jag är det guld värt och bemötandet är alltid positivt! Att sedan veta att ett  nytt ingrepp förmodligen kommer att behövas känns mindre roligt men jag vet att jag efter ingrepp brukar slippa kramper i allafall en tid framåt!

Vidare är jag oerhört tacksam att jag har en handläggare på Försäkringskassan som jag kan kontakta när jag blir sämre och måste stanna hemma. Försäkringskassan är ju en enhet som oftast får mycket skit och hårda ord skrivna om sig -Jag har bara positiva erfarenheter!

Jag är alltså min helt egna Ulla-Bella, min egen vårdkoordinator som drar i dom nödvändiga trådarna för att slippa bli hemma allt för länge -Ty DET är något som gör mig helt stollig!

//a

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Anders

  Med tanke på hur många administrativa saker som måste ordnas i samband med sjukdom så verkar det nästan som om man måste vara frisk för att orka vara sjuk…

  För övrigt så hoppas jag att snart får återvända till det ordinarie lönearbetet.

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Ja man måste -om inte annat- vara frisk i huvet för att vara sjuk idag! JAG vill ha ordinarie vardag a.s.a.p! 🙂 //a

 2. Marja Granqvist

  Ja, det är många man måste ringa, men det är ju himla skönt att det fungerar så bra för dig. Gastro Teamet är ju en räddning för många.
  Hoppas det vänder och att du blir bättre snart. Kramar

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Ja tänk om jag iNTE hade dom där kontakterna?! Då skulle jag bli tokig tror jag 🙂 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.