Time to walk the talk…

Det finns två frågor som jag inbillar mig är rätt vanlig efter påhälsning av magsjuka..

VAD ska man äta? Och NÄR vågar man testa?

Jag har alltid haft den filosofin att när man är sjuk så äter man det man känner kommer gå bra att få ner samt NÄR man känner att det är okej. Förr i tiden var rekommendationerna ganska strikta och man skulle vänta, börja försiktigt, skonkost och liksom halvsvältande långsamt återvända till livet. Idag ser inte rekommendationerna ut så. Kollar man på 1177.se står det att man skall börja äta som vanligt så fort det går. Toppen!

Jag minns själv när jag hade någon moNstervariant av kräksjukan för väldigt många år sedan och när jag blek, vinglig och tärd krävde att få en super-mega-turbo stripsmeny med extra originaldressing levererad till dörren så fick jag tjafsa i oändlighet med päronen. DET var det enda jag ville ha. Dom g.a.r.a.n.t.e.r.a.d.e att jag skulle ligga på muggen fortare än kvickt men salt och fett var melodin framhärdade jag. Hur gick det då? -Det gick hur bra som helst. Jag mådde finnemang och återfick krafterna tämligen per omgående.

Så är man själv förälder med ett barn som varit som en trasa. Har försökt erbjuda knäckebröd, lite te, lite ditt och datt men hell no, det var PANNKAKA han önskade. Då var det jag som stod i päronens kläder och åjjade mig över valet. Det var då jag mindes min egen kamp för den där stripsmenyn någon gång i forntiden!

Pannkaka fick han. Han mår bra men är trött och sliten.

Nu blir det Istidens giganter på SVT, ett program från BBC. Därefter tänker jag mig en tidig kväll -Å jag vill inte höra något kloakmonster börja vråla efter mig denna natt!

//a

 

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Hoppas att det vänder för dig snart. Inte kul att må så dåligt. Själv hör jag till dem personerna som aldrig har haft kräksjukan (peppar, peppar… tar i trä), matförgiftning däremot. Jag tror däremot att man ska just äta det man är sugen på. Jag pratade med min doktor om vad jag äter när jag har mina skov av IBS… kokt potatis, mosad med smör och salt, banan och choklad. Han påpekade då att allt det innehåller serotonin och det är vad min kropp behöver just då. Så stoppa i dig det du känner för…försiktigt och lite i taget.
  Kramar

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Tack snälla du!! Det är sonen som är dålig å jag känner mig typ dödshotad 🙂 Magsjuka är tyvärr bland det värsta som kan hända mig då jag har ulcerös colit! Choklad är ALLTiD rätt Kram //a

 2. Marja Granqvist

  Oj, jag trodde det var du som var sjuk. Men stackars sonen… hoppas han blir bättre och att du INTE råkar ut för kräksjukan. Håller tummarna. Kram

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Banan har jag också hört, och Coca-cola ska man dricka men helst utan kolsyra… fråga mig inte varför 😀 Men jag tänker nog ändå att om man är sugen på något speciellt, så kanske man får käka det ändå…det är bara att testa. Och skröna eller ej, i förebyggande syfte ska man svälja några hela, svart eller vitpepparkorn, det ska ta död på bakterierna. Hoppas att du klarar dig och att din son snart är på benen igen.

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Mmmm cola är alltid rätt! Dom där pepparkornen käkade jag en jul men det var då jag åkte på monstervarianten 😀
   Fernet Branca skall också vara effektivt, en hutt varje dag sägs göra susen -Extreeeeeeemt bitter smak!
   Kiddo vilar i soffan och nu har hans pappa kommit för att ta över en stund. Själv skall jag sova efter nattens ”jour”!
   KRAM och tack för omtanke och tips //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.