Dom årliga nöjena…

Kiddo skall få åka på Lekia och själv sprättar jag kuvert! Det är härligt att det är NUS som står för dom årliga inbjudningarna att få komma på ”skojigheter” för min egen del!

Det är kilometerlånga listor med blodprover, det är läkarbesök och nu är det åter dags att få rulla in i tunneln och ligga och lyssna på det slamrande ljudet! Jajjemän, den årliga kallelsen till magnetröntgen har kommit! Jag bävar för nästa kallelse som är lång ifrån lika enkel… Men mer om det den dagen det dyker upp!

Det ingår i behandlingen när man har PSC att årligen göra en MR av levern -Med och utan kontrast! Varför? För att hålla koll på kaliberförändringar i levern! Se till att det inte skrumpnat ihop, blivit totalstopp eller annat läskigt -Fast det är jag helt övertygad om att jag skulle ha känt i såfall… Känslig som jag är!

Jag är absolut tacksam för att jag kallas!

MEN nu är det ju så att jag skall göra denna undersökning både med och utan kontrast, sedan är det tydligen så att jag andas så långsamt att själva undersökningen tar galet lång tid! Å oavsett om jag lyssnar på Pink, U2, Kent eller whatever så är det inte helt festligt att ligga inne i den där extremt trånga tuben!

I synnerhet inte när jag får tankar som ”Tänk om det blir kortslutning och börjar blixtra här inne!” Det är typiskt DUMMA tankar att börja tänka därinne. Jag är ohyggligt tacksam att en kollega berättade för mig att han haft EXAKT samma tankar när han låg därinne i det slamrande surret! Jag är alltså inte ensam med att börja få smärre paniktankar därinne.

Därför premedicineras jag. Då blir i allafall jag medgörlig och väldigt lugn. Så lugn att jag skulle kunna lägga och sova i centralhallen efteråt ungefär!

Därför känns det väl lite sisådär att ha utvecklingssamtal i skolan efteråt… Jag har på förhand bett kiddos lärare om överseende med detta!

//a

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

 1. Anders

  Eftersom jag är naturvetare så litar jag mer på siffror och statistik än känslor. Utan att veta så antar jag att nyttan med att utsätta dig för en massa undersökningar överväger de risker som att avstå dem innebär.

  Och jag har aldrig hört talas om några blixtrade magnetröntgen-maskiner, så att det skulle kunna hända något därinne betraktar jag som ytterst osannolikt även om jag kan förstå att det känns klaustrofobiskt att ligga inne i dem.

  Om du behöver någon som ser till att du trots stor dos lugnande medel kommer till sonens utvecklingssamtal så är det bara att du hör av dig 🙂 Det positiva är i alla fall att hur dåliga nyheter du än får angående din sons skolgång så kommer du att ta det med ro 🙂

  Lycka till med undersökningarna!

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Unikum gör oss föräldrar införsatta i skolgången i förväg! Det som möjligen skulle kunna störa är ”sjuka-hus-problemen”
   Jag tror i alla fall det kan börja blixtra därinne -Så det så! 😀
   //a

 2. Marja Granqvist

  Jag gjorde ju en magnetröntgen på nacken, men tänkte aldrig på att det skulle kunna bli kortslutning eller börja blixtra och dundra… däremot tyckte jag det var så obehagligt att jag måste ligga alldeles stilla, för just vid sådana tillfällen vill jag sätta mig upp och gå därifrån. Om det blir fler gånger ska jag också be att få lite medicin… fast det tycker jag också är obehagligt. Att inte ha kontroll.
  Ok, det kommer att gå hur bra som helst för dig. Kram.

  • Anna H (inläggsförfattare)

   Jag blir full i skratt för tanken att sätta sig upp är ju också komisk i det där mikroskopiska utrymmet! Jag tycker det gick bra från början men eftersom jag gör detta årligen blir det mer och mer motigt. Tycker även det är olustigt att känna hur det blir varmt just i området som undersöks!
   Jag har konsulterat mina kollegor om en minimal dos för all slippa behöva bli så trött efteråt!!!
   Kram //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.